Υλικά

  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • 4 σκελίδες σκόρδο (λιωμένο με λίγο αλάτι)
  • ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/4 φλυτζανιού ξύδι

Προετοιμασία
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στα κάρβουνα ή στο γκριλ ή αν δεν υπάρχουν τις βάζουμε στο φούρνο. Πρέπει να ψηθούν από όλες τις πλευρές.

Τις καθαρίζουμε βγάζοντας την φλούδα, και τις αφήνουμε να στραγγίσουν για λίγο.

Τις κόβουμε σε κομματάκια, τις βάζουμε σε μπωλ με το σκόρδο και τις χτυπάμε στο μίξερ.

Ρίχνουμε λίγο λίγο το λάδι και το ξύδι, χτυπώντας. Την διατηρούμε στο ψυγείο αν δεν καταναλωθεί.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία διπλασιάζει τις πιθανότητες για μελλοντική εμφάνιση πολλαπλής σκλήρυνσης [μελέτη]
Για τη σημασία της θρησκευτικότητας και της πνευματικότητας στην ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας μίλησε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης
Λιγότερη καθιστική ζωή κατά μισή ώρα μειώνει την υπέρταση στους ηλικιωμένους [μελέτη]