Υλικά για 4 άτομα

8 φύλλα μαρούλι
1 άϊσμπεργκ (μικρό)
1 ραντίτσιο
8 ραπανάκια
½ ανανά φρέσκο ή κονσέρβα
κρουτόν
2 πορτοκαλί πιπεριές
λίγο άνηθο
λίγο φρέσκο κρεμμύδι

για τη βινεγκρέτ

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι 2%
2 κουταλιές της σούπας ξύδι

Εκτέλεση

Πλένω πολύ καλά όλα τα υλικά και στραγγίζω.
Σ’ ένα μεγάλο μπωλ σπάω σε μεγάλα κομμάτια με τα χέρια μου το μαρούλι, το ραντίτσιο και το άϊσμπεργκ.
Κόβω με μαχαίρι σε λεπτές φέτες τα ραπανάκια και την πιπεριά, σε κυβάκια τον ανανά και ψιλοκόβω τον άνηθο και το φρέσκο κρεμμυδάκι.


Τα ανακατεύω όλα πολύ καλά.
Θερμιδική απόδοση ανά μερίδα : περίπου 50 Kcal

Χρόνος προετοιμασίας 10'
Χρόνος μαγειρέματος 20'

Διατροφικό σχόλιο

Ο ανανάς, βασικό συστατικό αυτής της ιδιαίτερα γευστικής σαλάτας, είναι αδιαμφισβήτητα ένα φρούτο γεμάτο βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και ένζυμα.
Στη συνείδηση όμως κάθε διαιτώμενου, έχει 'περάσει' πως ο ανανάς αποτελεί μια θαυματουργή – 'αδυνατιστική' τροφή!

Είναι όμως πράγματι έτσι; Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν πως ο ανανάς όταν καταναλώνεται, δεν δρα μαγικά στο λιπώδη ιστό του σώματος μας 'καίγοντας' λίπος και φυσικά σε καμία περίπτωση, δεν συνεισφέρει από μόνος του στο αδυνάτισμα.

Η διαδικασία απώλειας λιπώδους ιστού, συμπεριλαμβάνει την αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς και διαμέσου αυτής, την ένταξη σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο, σύμφωνο με τις εξατομικευμένες ανάγκες και φυσικά την αύξηση της σωματικής δραστηριότητας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα