Υλικά

  • Φέτες χωριάτικου ψωμιού
  • ελαιόλαδο
  • ντοματοζούμι

Προετοιμασία
Ψήνουμε τις φέτες του ψωμιού στα κάρβουνα. Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και στη συνέχεια με ντοματοζούμι.

Σημ.: Οι σκίζες της Μήλου είναι εξαιρετικός μεζές.

Πως "ψήνουμε" το ντοματοζούμι
Στην Μήλο το ντοματοζούμι γίνεται με ντόπια ντοματάκια τα οποία είναι άνυδρα. Κόβουμε τα ντοματάκια σε κομμάτια, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε μέσα σε σκεύος μέχρι την άλλη μέρα.

Την άλλη μέρα περνάμε τα ντοματάκια από μύλο και τα σουρώνουμε ώστε να μείνει έναν πολτός. Αλατίζουμε τον πολτό αρκετά ώστε να μπορεί να διατηρηθεί. Τον βάζουμε σε ένα μπωλ και τον τοποθετούμε στον ήλιο. Κάθε τόσο πρέπει να τον ανακατεύουμε μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά του και να "ψηθεί". Θα καταλάβουμε ότι το ντοματοζούμι έχει γίνει όταν ο πολτός δεν θα πέφτει από το κουτάλι.

Εκτός από τις σκίζες το χρησιμοποιούμε και στα φαγητά.

Πηγές:
Συνταγή της κ. Ελένης Βελετά

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα