Υλικά

  • ½ κιλό αλεύρι
  • 1 ½ φλυτζάνι νερό χλιαρό
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • χυμό μισού λεμονιού
  • αλάτι

Γέμιση

  • ξερό τυρί Μήλου ή κεφαλοτύρι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Προετοιμασία
Βάζουμε το αλεύρι σε μπωλ. Ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο αλεύρι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού, το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε μία ζύμη μαλακή. (Αν χρειασθεί μπορεί να ρίξουμε λίγο αλεύρι ακόμη μέχρι να πετύχουμε την ζύμη που θέλουμε).

Ανοίγουμε ένα μεγάλο λεπτό φύλλο και με την βοήθεια ενός φλυτζανιού κόβουμε μικρά στρογγυλά πιττάκια τα γεμίζουμε με μία κουταλιά από το μείγμα το καθένα. Τα κλείνουμε πατώντας τα στις άκρες με τα δάκτυλα ή ένα πηρούνι.

Τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά.

Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε πιτταράκια που έχουν γέμιση μυζήθρας, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι, 1 αυγό και φρέσκο δυόσμο.

Σημ.: Το ντόπιο τυρί Μήλου είναι εξαιρετικής γεύσης. Γίνεται και ψητό ως μεζές κρασιού και επίσης το χρησιμοποιούμε τριμμένο στις μακαρονάδες.

Πηγές:
Συνταγή της κ. Ελένης Βελετά

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια