Υλικά

  • ½ κιλό φασόλια γίγαντες
  • ½ κιλό κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 1 ½ φλυτζάνι λάδι
  • 1 κουτί ντοματάκια (ή σάλτσα)
  • αλάτι, πιπέρι, λίγη πάπρικα
  • 1 φλυτζάνι νερό

Προετοιμασία
Μουλιάζουμε τα φασόλια σε χλιαρό νερό από την προηγούμενη μέρα.

Τα βάζουμε να βράσουν, μέχρι να μαλακώσουν. Τα αδειάζουμε σε ταψί φούρνου.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε ½ φλυτζάνι λάδι και μαραίνουμε τα κρεμμύδια (να μην κοκκινήσουν) και ρίχνουμε τα ντοματάκια να πάρουν μία βράση.

Ρίχνουμε το μείγμα στα φασόλια μαζί με το υπόλοιπο λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το νερό.

Ανακατεύουμε και το βάζουμε στο φούρνο για 1-2 ώρες μέχρι να τελειώσει το νερό και στην επιφάνεια να σχηματισθεί μία κρούστα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Και τώρα...αγωνιζόμαστε" - Από το σοκ της διάγνωσης, στη μάχη με τον καρκίνο
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ