Υλικά

  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρεβύθια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 φέτα ψωμιού μουσκεμένη και στυμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού περίπου αλεύρι και όσο ακόμη χρειαστεί για να αλευρώσουμε τους κεφτέδες
  • αλάτι, πιπέρι
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Θρεπτική αξία (ανα μερίδα)

  • Σύνολο Θερμίδες 1899,4
  • Πρωτείνες 40,4
  • Λίπη 108,7
  • Υδατάνθρακες 204,7
  • Νάτριο (mg) 628,5

Προετοιμασία
Μουσκεύουμε αποβραδίς τα ρεβύθια σε νερό.

Το πρωί τα βράζουμε για λίγη ώρα, προσέχοντας να μη λειώσουν.

Τα σουρώνουμε, τα περνάμε από το μύλο των χορταρικών, αφαιρούμε τα φλούδια και τα ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα, πλάθουμε και αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Τους βγάζουμε σε χαρτοπετσέτα, για να ρουφήξει το λάδι τους.

Πηγές:
Με την συνεργασία του περιοδικού "Στους ρυθμούς της καρδιάς" του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Nέος κύκλος ανοιχτών συναντήσεων με τις τοπικές κοινωνίες για τα τρία νέα νοσοκομεία ΙΣΝ
Συμμετοχή της Ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα κρίσιμα Φάρμακα
'Ενωση Ασθενών Ελλάδος: Η Θεσσαλονίκη, γέφυρα στα δικαιώματα των ασθενών