Υλικά

  • 3 φλυτζάνια ρύζι μπασμάτι
  • 6 φλυτζάνια ζωμό κοτόπουλου (όχι κύβους βράστε καλύτερα ένα μικρό κοτόπουλο)
  • 100 γραμ. κουκουνάρια
  • 200 γραμ. σταφίδα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Λίγο αραβοσιτέλαιο ή βούτυρο

Προετοιμασία
Βράζουμε το κοτόπουλο και μετράμε 6 φλυτζάνια ζωμό.

Σε πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το αραβοσιτέλαιο ή βούτυρο να σωταριστεί και το κρεμμύδι χωρίς να καεί.

Ρίχνουμε και τα κουκουνάρια να σωταριστούν επίσης και να ροδοκοκκινήσουν.

Ρίχνουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε συνεχώς.

Ρίχνουμε το ζωμό του κοτόπουλου λίγο λίγο στην κατσαρόλα, τις σταφίδες, αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία.

Αφήνουμε να απορροφήσει όλο το ζωμό.

Δοκιμάζουμε αν έχει γίνει το ρύζι. Σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε για 5 λεπτά.

Είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο FDA ενέκρινε νέο φάρμακο για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος γυναικών
Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατανάλωση αλκοόλ και καπνού από τους νέους
ΕΚΑΒ: Ολοκληρώθηκε η πλήρους ανάπτυξης άσκηση πεδίου στην Κρήτη