Υλικά

  • 1 κιλό αστακό
  • 2 κρεμμύδια
  • ½ κιλό μακαρόνια ψιλά
  • 1 κουτί κονκασέ (ή δύο αν το προτιμάτε
  • με περισσότερη σάλτσα)
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • βασιλικός

Προετοιμασία
Βράζουμε τον αστακό ολόκληρο σε νερό που να τον καλύπτει.

Ρίχνουμε μέσα στο νερό και λίγο κρασί. Το 1 κιλό αστακός βράζει σε ½ ώρα.

Κρατάμε το ζουμί του στο οποίο θα βράσουμε τα μακαρόνια.

Κόβουμε το κέλυφος καθαρίζουμε τον αστακό από τις ακαθαρσίες και τον κόβουμε σε κομμάτια.

Σωτάρουμε σε τηγάνι τα κρεμμύδια, ρίχνουμε τα ντοματάκια μέσα, τον βασιλικό και λίγο από το ζουμί του αστακού. Το αφήνουμε να βράσει για ½ ώρα.

Ρίχνουμε και τα κομμάτια του αστακού να πάρουν μία βράση όλα μαζί.

Βράζουμε τα μακαρόνια στο ζουμί του αστακού (al dente), εάν θέλουμε μετράμε του ζουμί και δεν τα σουρώνουμε.

Οταν γίνουν ρίχνουμε μέσα την σάλτσα με τον αστακό και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε αμέσως.