Υλικά

  • 1 κιλό καλαμαράκια (πλυμένα και καθαρισμένα)
  • 300 γραμ. αγκινάρες ψιλοκομμένες
  • 150 γρ. πράσο ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια
  • ½ ματσάκι μαϊντανό - λίγο άνηθο
  • 3 κουταλιές ρύζι καρολίνα
  • χυμός 1 λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζανάκι λευκό κρασί
  • αλάτι - πιπέρι

Προετοιμασία
Με το μισό λάδι σωτάρουμε τις αγκινάρες, το πράσο, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τον άνηθο.

Όταν μαλακώσουν ρίχνουμε το ρύζι, το χυμό λεμονιού και το κρασί. Αφήνουμε να βράσει λίγο να απορροφηθούν τα υγρά.

Γεμίζουμε με το μίγμα τα καλαμαράκια και τα τοποθετούμε σε πλατιά κατσαρόλα με το υπόλοιπο λάδι.

Τα σιγοψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται με το πιρούνι.

Τρώγονται ζεστά ή κρύα.

Καλαμαράκια γεμιστά

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η ρύθμιση του σακχάρου μετά το εγκεφαλικό θα μπορούσε να είναι ωφέλιμη [μελέτη]
3.120 επισκέπτες και 128 εταιρείες χορηγοί στο Hellas PHARM 2024
Στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί το 22ο Πανελλήνιο Ηπατολογικό Συνέδριο και η 31η διημερίδα ‘’Στέφανος Χατζηγιάννης’’