Μερίδες συνταγής: 6

Συστατικά

2 πορτοκάλια
3 λάιμ
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
3 σκελίδες σκόρδο
600 γρ. καθαρισμένες γαρίδες
6 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς την πέτσα
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
Αλάτι και φρέσκο πιπέρι

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Μερίδα: 1/6 συνταγής
Θερμίδες: 200 kcal
Πρωτεΐνη: 23,9 γρ.
Υδατάνθρακες: 11,6 γρ.
Λίπος: 6,7 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2,3 γρ.

Οδηγίες

Σε μίξερ αναμείξτε το χυμό των πορτοκαλιών και των λάιμ καθώς και τις φλούδες τους με το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Περιχύστε με το μείγμα αυτό τις γαρίδες και αφήστε τις να μαριναριστούν για 30 λεπτά.

Σε αντικολλητικό σκεύος μαγειρέψτε τις γαρίδες σε σχετικά υψηλή θερμοκρασία για 3-4 λεπτά από καθε πλευρά, προσθέτoντας προοδευτικά τη σως στην οποία τις μαρινάρατε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλλαγές στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας
ΕΝΙΘ: Τεράστιες ελλείψεις στον αξονικό του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης
"Γ. Γεννηματάς": Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας - Το ιατρικό ανακοινωθέν