Υλικά για 4 άτομα

800 γρ. φιλέτο σολομού (4 φιλέτα)
150 γρ. καστανό ρύζι
100 γρ. δαμάσκηνα χωρίς το κουκούτσι τους
80 ml ελαιόλαδο
2 γρ. αλάτι
5 γρ. λευκό πιπέρι

Για το λαδολέμονο

50 ml ελαιόλαδο
χυμό από ½ λεμόνι
φρέσκο κόλιανδρο

Εκτέλεση

Σε καλά αλατισμένο νερό, βράζω το ρύζι για μισή περίπου ώρα και το σουρώνω. Όσο ακόμα είναι ζεστό, το ανακατεύω με τα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα με το μισό περίπου ελαιόλαδο.

Συγχρόνως, αλατοπιπερώνω και λαδώνω ελαφρώς τον σολομό και τον ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στούς 180 βαθμούς κελσίου για 10 λεπτά περίπου.
Σερβίρω τον σολομό μαζί με το ρύζι.
Χτυπάω τα υλικά για το λαδολέμονο στο μίξερ και περιχύνω το φαγητό.

Xρόνος προετοιμασίας : 10’

Xρόνος μαγειρέματος : 35’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι συμβαίνει με το Relyvrio που "κόπηκε" η διάθεσή του στην Ελλάδα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη