Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό κοτόπουλο ολόκληρο βρασμένο (σε 2 φύλλα δάφνης, 4 γαρύφαλλα)
150γρ. κρεμμύδι πολτοποιημένο
1 κρόκος αυγού
100γρ. κορνφλάουρ
400ml γάλα
120γρ. ρύζι 'νυχάκι'
200γρ.

αμύγδαλο φιλέ
400ml ζωμός από το βρασμένο κοτόπουλο
Χυμό από 1 λεμόνι
50ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Αφαιρώ από το ήδη βρασμένο κοτόπουλο τις πέτσες και τα κόκαλα, το κόβω σε λουρίδες και τέλος σε κυβάκια. Τα βάζω σε μια κατσαρόλα με το γάλα και το αμύγδαλο και το αφήνω να πάρει μια βράση.

Σε συνέχεια το σουρώνουμε και κρατάμε το γάλα ζεστό σε μια κατσαρόλα χωριστά. 

Σε ένα ταψί ή πυρέξ αδειάζω το ρύζι, το οποίο έχω ανακατέψει με το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο και το φουρνίζω στους 170 βαθμούς για 2-3 λεπτά.

Προσθέτω το κοτόπουλο, το αμύγδαλο, τον ζωμό, σκεπάζω και αφήνω το φαγητό μου να ψηθεί στους 160 βαθμούς για 25 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το ρύζι όλο τον ζωμό.

Σε ένα μπολάκι αραιώνω το κορνφλάουρ με πολύ λίγο νερό και το αδειάζω μέσα στην κατσαρόλα με το γάλα. Μόλις πήξει ελαφρώς το γάλα, το αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω τον κρόκο του αυγού με το λεμόνι και αλατοπιπερώνω.

Περιχύνω το ταψί με την κρέμα και φουρνίζω για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Σερβίρω.

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσα κιλά μπορούμε να χάσουμε σε έναν μήνα με ασφάλεια
Θανατηφόρα βακτήρια διψούν για ανθρώπινο αίμα
Οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη είναι πιθανόν να αυξάνουν τους κινδύνους υγείας για δεκαετίες [μελέτη]