Υλικά για 6 άτομα

300 γρ. κολοκύθια
400 γρ. κουνουπίδι
200 γρ. μπρόκολο
100 γρ. πατάτες
50 ml ελαιόλαδο
800 γρ. τόνο (σε νερό)
χυμό από 2 λεμόνια
5 γρ. αλάτι – 5 γρ. πιπέρι μαύρο
Χυμό από 1 γκρέιπ-φρούτ

Εκτέλεση

Πλένω και καθαρίζω όλα τα λαχανικά και τα κόβω σε μπουκίτσες.
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τις πατάτες (αφού πρώτα τις έχω καθαρίσει και κόψει) για 20 περίπου λεπτά. Το κουνουπίδι για 10-15 λεπτά. Το μπρόκολο και τα κολοκύθια για 10 περίπου λεπτά.


Ανακατεύω όλα τα λαχανικά σε μια λεκάνη μαζί με τον χυμό από το γκρέιπ-φρουτ, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνω. Σκεπάζω τη λεκάνη μου με μια λεκάνη και αφήνω τα λαχανικά μου να μαριναριστούν για τουλάχιστον 2 ώρες.

Σε ένα σουρωτήρι, σουρώνω τον τόνο και αφήνω να αποβάλει όλα τα υγρά του.
Ανακατεύω τον τόνο, τον οποίο σπάω σε μικρά κομματάκια με το χέρι με τα μαριναρισμένα λαχανικά και σερβίρω.

Χρόνος προετοιμασίας : 2 ώρες
Χρόνος μαγειρέματος : 40 λεπτά

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας