Χ ταπόδι στιφάδο

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό χταπόδι
  • ½ κιλό ξηρά κρεμμύδια
  • ½ κιλό ντομάτες
  • 2 κουταλιές μηλόξυδο
  • ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 6 κόκκους μαύρο πιπέρι
  • Φύλλα δάφνης

Εκτέλεση

Κόβετε το χταπόδι σε κομμάτια, το πλένετε, το βάζετε στην κατσαρόλα χωρίς νερό και το αφήνετε να βράσει μέχρι να πιει το νερό που το ίδιο θα βγάλει. Το σβήνετε με 2 κουταλιές μηλόξυδο και αμέσως μετά με ½ φλιτζάνι κρασί. Προσθέτετε 4 κουταλιές ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια, 4 σκελίδες σκόρδο, τις ντομάτες λιωμένες, το πιπέρι και 4 φύλλα δάφνης.

Το αφήνετε να σιγοψηθεί για μια ώρα.

470 θερμίδες ανά μερίδα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας