Μερίδες Συνταγής: 8

Συστατικά

1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κούπες ψιλοκομμένα καρότα
100 γρ. βραστή γαλοπούλα
2 φρέσκιες ντομάτες
1 κουταλιά σούπας σκόνη κάρρυ
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδου
2 κούπες ωμές φακές
2 κύβοι λαχανικών
1 κουταλιά σούπας σκόνη chilli
2 κουταλάκια γλυκού φρέσκος ψιλοκομμένος δυόσμος
Αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Μερίδα: 1/8 Συνταγής
Θερμίδες: 206 kcal
Πρωτεΐνη: 14 γρ.
Υδατάνθρακες: 33 γρ.
Λίπος: 3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 2 γρ.

Οδηγίες

Σε κασταρόλα σωτάρετε για 5-6 λεπτά το κρεμμύδι και τα καρότα με το ελαιόλαδο. Προσθέστε τη γαλοπούλα, τις φακές, τη ντομάτα, τους κύβους λαχανικών, το κάρρυ και το σκόρδο. Μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε τα συστατικά να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να είναι έτοιμες οι φακές.

Προσθέστε στο τέλος το δυόσμο και τη σως chilli και ανακατέψτε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ενώσεις Ασθενών: Ανάληψη δράσης για άμεση και ισότιμη πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες
Ογκολογία το 2024: Οι τάσεις των κλινικών δοκιμών παγκοσμίως
"Λαϊκό": Για πρώτη φορά, ράντζα στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων