Yλικά για 6-8 μερίδες

  • Ένα κιλό πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • Ένα κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • Ένα ματσάκι δυόσμο
  • Ένα ποτήρι γάλα 240ml
  • 450γρ ανθότυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 στρώσεις σφολιάτας
  • ½ φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

Προετοιμασία

Λαδώστε ένα ταψάκι και απλώστε το πρώτο φύλλο σφολιάτας. Λαδώστε το φύλλο και στη συνέχεια προσθέστε το δεύτερο φύλλο από πάνω, προσέχοντας και τα δύο φύλλα να εξέχουν από τα όρια του ταψιού. Στη συνέχεια προσθέστε τις κομμένες πατάτες και τα κολοκυθάκια πάνω στα φύλλα, βάζοντας παράλληλα ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και δυόσμο.

Τοποθετείστε τις υπόλοιπες πατάτες και τα υπόλοιπα κολοκυθάκια σαν μια δεύτερη στρώση από πάνω προσθέτοντας και πάλι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και δυόσμο. Πάνω από το μίγμα προσθέστε το γάλα και τα 450γρ ανθότυρο και ψήστε το μπουρέκι στους 200 βαθμούς σε φούρνο που έχετε ήδη προθερμάνει.

Σερβίρετε το μπουρέκι ζεστό.

Θερμίδες ανά μερίδα: 334 kcal
Λιπαρά ανά μερίδα: 8,4γρ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management