Υλικά

250 γρ. μαργαρίνη soft
300 γρ. καστανή ζάχαρη
4 αυγά χτυπημένα
2 κουταλάκια κανέλα σε σκόνη
¾ κουταλάκια κάρδαμο σκόνη
2 πρέζες αλάτι
250 γρ. καρότα τριμμένα
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
230 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

120 γρ. νιφάδες βρώμης
2 ½ κουταλάκια baking powder.

Εκτέλεση

Χτυπάτε σε μπολ τη μαργαρίνη ώσπου να αφρατέψει. Προσθέτετε την καστανή ζάχαρη εξακολουθώντας το χτύπημα, ώσπου να γίνει ομοιογενές το μίγμα. Ρίχνετε στο μπολ τα αυγά, τα μυρωδικά, το αλάτι, τα καρότα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.

Αναμιγνύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη βρώμη, το baking powder και τα ρίχνετε στο αρχικό μπολ.

Ρίχνετε το μίγμα του κέικ σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Το ψήνετε 1 ώρα περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς.