Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου που είχα συντάξει και αγαπήθηκε αρκετά από εσάς, έρχομαι να προσθέσω τις ακριβείς συνταγές για ορισμένα από τα παρακάτω γλυκά που σας είχα προτείνει και μου ζητήσατε!

Όσες συνταγές περιλαμβάνω είναι εκείνες που όντως έχουν συγκεκριμένα βήματα παρασκευής, ενώ όσες δεν συμπεριλάβω (σε σχέση με το προηγούμενο άρθρο) είναι γιατί δεν υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή…απλά προτείνω τροποποιήσεις και αλλαγές στη βασική συνταγή που μπορεί να έχει ή να βρει ο καθένας από εμάς! Καλή επιτυχία!

Σοκολατάκια με δημητριακά light

Υλικά (για 15-20 σοκολατάκια):
  • 150γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1κσούπας σταφίδες
  • 2κσούπας αμύγδαλα καβουρδισμένα (ψίχα καθαρισμένη)
  • 2κσούπας δημητριακά (νιφάδες ρυζιού με σιτάρι ολικής άλεσης)
Εκτέλεση

1. Ψήνουμε τα καθαρισμένα αμύγδαλα σε μικρό ταψί στους 200oC για 10΄, να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
2. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε στη σοκολάτα τα αμύγδαλα, τα δημητριακά και τις σταφίδες. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά να καλυφθούν από τη σοκολάτα όλα τα υλικά.
3. Ακουμπάμε κουταλιές από το μείγμα πάνω σε λαδόκολλα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να γίνει σκληρή η σοκολάτα.
4. Διατηρούμε τα σοκολατάκια σε αεροστεγές κουτί.

Μάφιν κακάο χωρίς αυγά

Υλικά:
  • 1½ φλιτζ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 3 κ.σούπας κακάο
  • 1½ κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3/4 φλιτζ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 φλιτζ. χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.γλυκού σόδα
  • 1 κ.σούπας ξίδι
  • 1/5 φλιτζ. Σουσαμέλαιο
Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε το ξύσμα, το σουσαμέλαιο και το ξίδι. Τέλος διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και τη ρίχνουμε στο μείγμα. Με κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά. Λαδώνουμε ελαφρά με πινέλο 6 ατομικά φορμάκια για μάφιν. Ισομοιράζουμε το μείγμα. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα τα μάφιν και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160οC για 25΄, μέχρι να φουσκώσουν και να σκάσουν ελαφρά στην επιφάνεια. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα ξεφορμάρουμε.

Υγιεινά Muffins

Υλικά:
  • 2 αυγά ολόκληρα και 1 ασπράδι αυγού χτυπημένα
  • 2-3 αλεσμένες μπανάνες
  • 2 κούπες αλεσμένη βρώμη
  • 1 κουταλιά γλυκού αλάτι
  • ¾ κούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά γλυκού μαγειρική σόδα
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμίξτε τα αυγά και τις μπανάνες. Σε ένα άλλο μπολ αναμίξτε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και τη ζάχαρη. Αφού τα αναδεύσετε ξεχωριστά ρίξτε το μείγμα της μπανάνας στο μίγμα με το αλεύρι. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, τοποθετήστε το μίγμα σε μπολάκια για muffins και τοποθετείστε τα στο φούρνο για 25-30 λεπτά.