Γνωρίζουμε πόσο πολύτιμα είναι τα φρούτα στη διατροφή μας. Σήμερα όμως θα δούμε μερικές τέλειες συνταγές με φρέσκα φρούτα, που ίσως σας κάνουν να τα δείτε με διαφορετική ματιά. Ποιος είπε πως τα φρούτα χρειάζεται να είναι ένα απλό σνακ;

Φρούτα στο γκριλ

Κόψτε φρέσκα φρούτα όπως μήλα, αχλάδια, δαμάσκηνα και ροδάκινα σε φέτες, αλείψτε τα με πολύ λίγο λάδι κανόλα και πασπαλίστε τα με κανέλα. Τοποθετήστε τα σε ξυλάκια (τα οποία θα έχετε βουτήξει σε νερό για τουλάχιστον 10 λεπτά) και ψήστε τα στο γκριλ για 3-5 λεπτά.

Σαλάτα με μαρούλι και φράουλες

Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετήστε 2 κούπες μαρούλι και μισή κούπα κομμένες φράουλες. Ανακατέψτε καλά με 1 ½ κουταλιές της σούπας βινεγκρέτ και έπειτα ρίξτε από πάνω λίγα κάσιους. Ένα τέλειο και πολύ ελαφρύ γεύμα!

Πίτσα με μάνγκο

Προμηθευθείτε ζύμη ολικής άλεσης για πίτσα. Έπειτα, σε ένα μπολ συνδυάστε 1 κούπα κομμένες πράσινες ή κόκκινες πιπεριές, μισή κούπα κρεμμύδι, μισή κούπα μάνγκο, μισή κούπα ανανά, μια κουταλιά της σούπας χυμό lime και φρέσκο κόλιαντρο. Ψήστε στους 200 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά, και απολαύστε.

Κεμπάπ με φρούτα

Κόψτε σε μικρά κομμάτια πεπόνι, ανανά και μάνγκο και τοποθετήστε τα σε ξυλάκια. Βάλτε τα κεμπάπ σε ένα αλουμινόχαρτο, πασπαλίστε ελαφρώς τα φρούτα με καστανή ζάχαρη και ψήστε στον φούρνο, περίπου δύο λεπτά από κάθε πλευρά.

Smoothie με blueberries και μπανάνα

Για να φτιάξετε αυτό το απολαυστικό γεύμα, βάλτε στο μπλέντερ 2 μπανάνες, μισή κούπα blueberries και μία κούπα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά. Χτυπήστε, γαρνίρετε με φρέσκα blueberries και απολαύστε!

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα
Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία
Αίσθημα συνεχούς κόπωσης: Τι μπορεί να σημαίνει