Μερίδες Συνταγής: 6

Συστατικά

300 γρ. καρότα
200 γρ. φουντούκια
2 τριμμένες φρυγανιές
7 κουταλιές σούπας μέλι
20 γρ. σταφίδες
1 κουταλιά σούπας κουκουνάρι
2 αβγά και 1 ασπράδι αβγού επιπλέον
Ξύσμα λεμονιού
Κανέλα
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Μερίδα: 1/6 συνταγής
Θερμίδες: 390 kcal
Πρωτεΐνη: 8 γρ.
Υδατάνθρακες: 24 γρ.
Λίπος: 29 γρ.

Οδηγίες

Καθαρίστε και τρίψτε τα καρότα και θρυμματίστε τα φουντούκια. Σε ένα μπόλ ρίξτε τους 2 κρόκους αβγού και ανακατέψτε τους με 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Στη συνέχεια προσθέστε τις φρυγανιές, τα καρότα, τα φουντούκια, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, το ξύσμα λεμονιού, την κανέλα και το αλάτι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Χτυπήστε τα 3 ασπράδια σε μαρέγκα και ανακατέψτε με το υπόλοιπο μείγμα. Ρίξτε τις 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σε μια μικρή φόρμα για κέικ και ψήστε για 45 λεπτά στους 200 οC. Τέλος προσθέστε από 1 κουταλιά σούπας μέλι σε κάθε κομμάτι της συνταγής.