Υλικά

  • 1 κιλό κυδώνια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • λίγη αρμπαρόριζα
  • αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και κομμένα
  • λίγη ζάχαρη κρυσταλιζέ

Προετοιμασία

Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο λάδι.

Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα κυδώνια, τα κόβουμε στα τέσσερα και βγάζουμε τα κουκούτσια.

Τα βάζουμε να βράσουν με ελάχιστο νερό και την αρμπαρόριζα σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.

Τα περνάμε από την μηχανή του πουρέ.

Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με την ζάχαρη και βράζουμε το μείγμα ανακατεύοντας διαρκώς.

Το μείγμα πρέπει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ξανά. Απλώνουμε το μείγμα στο λαδωμένο ταψί σε πάχος 2 εκατοστών και το αφήνουμε να κρυώσει.

Το κόβουμε και πασπαλίζουμε τα κομμάτια με ζάχαρη κρυσταλιζέ.