Υλικά

  • 4 κυδώνια
  • 1 ½ φλυτζάνι ζάχαρη
  • φύλλα αρμπαρόρριζας για άρωμα
  • 1 φλυτζάνι νερό
  • λίγα γαρύφαλλα

Προετοιμασία

Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε στα τέσσερα τα κυδώνια.

Βγάζουμε την καρδιά με τα κουκούτσια και τα βάζουμε σε κατσαρολάκι με το νερό να βράσουν για 15 λεπτά, έχοντας ρίξει μέσα και τα φύλλα της αρμπαρόρριζας. (Σουρώνουμε).

Αραδιάζουμε σε ταψάκι τα κυδώνια τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και στη συνέχεια με το ζουμί που έχουμε σουρώσει.

Τα ψήνουμε σκεπασμένα για ½ ώρα στους 200°. Τα ξεσκεπάζουμε.

Καρφώνουμε στο κάθε κομμάτι ένα γαρύφαλλο και ψήνουμε χωρίς σκέπασμα για άλλη μισή ώρα.

Πρέπει να πάρουν χρώμα ροζ.