Υλικά

  • 1 φλυτζάνι βούτυρο (ή αραβοσιτέλαιο όταν είναι νηστίσιμος)
  • 2 φλυτζάνια σιμιγδάλι χονδρό
  • 3 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 4 φλυτζάνια νερό
  • 1 ξύλο κανέλλας
  • 2 φλούδες πορτοκαλιού
  • 200 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα

Προετοιμασία
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με την ζάχαρη, το ξύλο κανέλλας και τις φλούδες πορτοκαλιού να πάρουν βράση για 5 λεπτά.

Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το αραβοσιτέλαιο ή βούτυρο να λιώσει ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ροδοκοκκινίσει (χωρίς να καεί).

Βγάζουμε από το σιρόπι τα ξύλα κανέλλας και τις φλούδες πορτοκαλιού και το ρίχνουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας στο σιμιγδάλι.

Όταν απορροφηθεί, (να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας) το αποσύρουμε, τα βάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει.

Το ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε με τα ξύλα κανέλλας. Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με κανέλλα.

Χαλβάς σιμιγδαλένιος (1, 2, 3, 4)