Υλικά

  • 1 φλυτζάνι αραβοσιτέλαιο
  • 2 φλυτζάνια νισεστέ
  • 3 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 4 φλυτζάνια νερό
  • λίγη κανέλλα

Προετοιμασία
Διαλύουμε το νισεστέ σε ένα φλυτζάνι νερό (από τα 4 φλυτζάνια).

Ζεσταίνουμε το αραβοσιτέλαιο και ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη και ανακατεύουμε διαρκώς να πάρει λίγο ξανθό χρώμα.

Ρίχνουμε μέσα τα τρία φλυτζάνια νερό να πάρουν βράση και μετά λίγο λίγο το τέταρτο φλυτζάνι στο οποίο έχουμε διαλύσει το νισεστέ. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Το σερβίρουμε πασπαλισμένο με κανέλλα ή αν θέλουμε και ψημένα αμύγδαλα.

Σημ.: Ο νισεστές είναι άμυλο αραβοσίτου και το βρίσκουμε στα super markets.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας