Υλικά

  • ½ κιλό φύλλο κρούστας
  • 4 φλυτζάνια καρύδια χονδροκομμένα
  • ½ φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • (και μερικά ολόκληρα γαρύφαλλα)
  • 1 ½ φλυτζάνι αραβοσιτέλαιο για το ζεμάτισμα

ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 250 γρ. μέλι
  • 1 ½ φλυτζάνι νερό

Προετοιμασία
Χονδροκόβουμε τα καρύδια και τα ανακατεύουμε με την ζάχαρη και τα κανελλογαρύφαλλα.

Στρώνουμε 4 φύλλα στο ταψί και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το μείγμα των καρυδιών.

Μετά βάζουμε ένα 1 φύλλο και πασπαλίζουμε μέχρι το τέλος να μείνουν 2 ή 4 φύλλα για το επάνω μέρος.

Χαράζουμε με μεγάλη προσοχή τον μπακλαβά, πολύ απαλά για να μην πατηθούν τα φύλλα.

Ή χάραξη θα γίνει μέχρι κάτω. Βάζουμε από ένα γαρύφαλλο σε κάθε κομμάτι για να συγκρατεί τα φύλλα.

Βάζουμε το αραβοσιτέλαιο να κάψει και το ρίχνουμε λίγο λίγο σε κάθε κομμάτι.

Ψήνουμε τον μπακλαβά επί μία ώρα σε σιγανό φούρνο 160ο μέχρι να ροδίσει καλά.

Το αφήνουμε να κρυώσει.

Βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά και όταν κρυώσει περιχύνουμε τον μπακλαβά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο