Υλικά για 4 άτομα

800 γρ. γιαούρτι ημιαποβουτυρωμένο
400 γρ. ξινόμηλα
4 γρ. κανέλα
Χυμό από 1 γκρέιπ-φρούτ
Χυμό από 1 πορτοκάλι
100 γρ. μέλι

Εκτέλεση

Πλένω καλά τα μήλα και τα τυλίγω με αλουμινόχαρτο.
Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 1600 C για 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν πολύ.

Μόλις ψηθούν, τα ξεφλουδίζω (με ένα μαχαιράκι ξύνω και τη σάρκα που έχει μείνει πάνω στην φλούδα), αφαιρώ τα κουκούτσια και τα ψιλοκόβω.

Σε μια κατσαρόλα προσθέτω το χυμό από το γκρέιπ-φρούτ, τον χυμό πορτοκαλιού και το μέλι και τα αφήνω να πάρουν μια βράση. Με τη βοήθεια μια ξύλινης κουτάλας βοηθάω να διαλυθεί το μέλι πολύ καλά στους χυμούς. Αδειάζω το περιεχόμενο της κατσαρόλας μόλις κρυώσει σε ένα μπολ και προσθέτω τα ψιλοκομμένα μήλα.

Σκεπάζω με μια μεμβράνη και αφήνω τα μήλα να μαριναριστούν.
Αδειάζω το γιαούρτι σε μια λεκάνη και ανακατεύω τα μαριναρισμένα μήλα με την κανέλα. Εφόσον θέλω, αφήνω το μείγμα σκεπασμένο με μια μεμβράνη στο ψυγείο να 'ηρεμήσει' για 1 ώρα και κατόπιν σερβίρω.



Χρόνος προετοιμασίας : 2 ώρες
Χρόνος μαγειρέματος : 40 λεπτά