ΑρχικήΕιδήσεις - Νέα

Απόψεις - Σχόλια

Προβολή
 • Πρόγραμμα επιστροφής οικιακών φαρμάκων - 23 Ιουνίου 2010
  Φαρμακοποιοί, φαρμακευτικοί φορείς, φαρμακευτικές εταιρίες και πολίτες ανακαλύπτουν ότι πλέον δεν είναι αλτρουισμός ή ουτοπία το πρόγραμμα ‘πράσινο φάρμακο – πράσινο περιβάλλον’. Άρθρο του Γ. Κιοσέ στο ΙΑΤΡΟΝΕΤ.
 • Η αλήθεια για το φάρμακο σε 3 μέρες - 7 Ιουνίου 2010
  'Αρθρο του κ. Γιώργου Κιοσέ, αντιπρόεδρου του ΙΦΕΤ, στο Iatronet.gr.
 • Θέσεις σχετικά με τη φύλαξη των βλαστοκυττάρων στην Ελλάδα - 28 Μαΐου 2010
  Είναι γεγονός ότι το 15% των μελλοντικών γονέων αποφασίζει να φυλάξει τα βλαστοκύτταρα των παιδιών του κατά τη γέννηση, είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα και ότι το ένα τρίτο τουλάχιστον από τους γονείς αυτούς στέλνει τα βλαστοκύτταρα στο εξωτερικό.
 • Λίστα φαρμάκων: είναι η πολύφερνη νύφη; - 20 Μαΐου 2010
  Η λίστα φαρμάκων εμφανίστηκε εδώ και μία δωδεκαετία, ως πανάκεια για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Αμέσως όμως με την εφαρμογή της εμφανίστηκε και το ‘αντίδοτο’.
 • 1997 - 2007: Η εξέλιξη της αγοράς φαρμάκου - 28 Απριλίου 2010
  Χαρακτηριστικό της φαρμακευτικής δαπάνης την δεκαετία 1997 –2007 αποτελεί η διψήφια κατ’ έτος αύξησή της φθάνοντας από τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ το 1997, να ξεπεράσει τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ το 2007.
 • Ο φαύλος κύκλος των προβλημάτων στα νοσοκομεία - 21 Μαρτίου 2010
  Ένα επίκαιρο σχόλιο για τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία, παραθέτει ο προεδρεύων της ΟΕΝΓΕ κ. Δημήτρης Βαρνάβας.
 • Φαρμακευτική δαπάνη: θεωρία και πράξη - 8 Φεβρουαρίου 2010
  Την άποψή του για τις φαρμακευτικές δαπάνες καταθέτει στο ΙΑΤΡΟΝΕΤ ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Δημήτρης Βαγιωνάς.
 • Ορθολογισμός δαπάνης φαρμάκων - 2 Φεβρουαρίου 2010
  Τις προτάσεις του για τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης στην Ελλάδα, παραθέτει με άρθρο του στο ΙΑΤΡΟΝΕΤ ο γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Δημήτρης Καραγεωργίου.
 • Πρόληψη και αντιμετώπιση των πόνων στη μέση - 16 Νοεμβρίου 2009
  Μπορούμε να προλάβουμε και να απαλλαγούμε από τις επίπονες διαδικασίες, εάν προσέξουμε τις καθημερινές μας κινήσεις, ρυθμίσουμε το καθημερινό άγχος, ενδυναμώσουμε κοιλιακούς και ραχιαίους.
 • Διάσταση απόψεων για τα βλαστοκύτταρα - 24 Αυγούστου 2009
  Τη διχογνωμία σχετικά με τα βλαστοκύτταρα, σχολιάζει με άρθρο του στο ΙΑΤΡΟΝΕΤ ο αναπληρωτής καθηγητής Βιοχημείας κ. Γεώργιος Κολιάκος.
 • Ποιος παίζει με τις αντοχές του δημόσιου συστήματος υγείας; - 18 Αυγούστου 2009
  Ίσως πιστεύουν ότι η ραστώνη του Αυγούστου θα συνεχιστεί στο διηνεκές. Ίσως ελπίζουν ότι ο κυβερνητικός συνδικαλισμός θα καταφέρει να απορροφήσει την οργή των γιατρών....
 • Πόσο μας προστατεύουν οι θερμοκάμερες στα αεροδρόμια - 15 Ιουνίου 2009
  Πόσο αναγκαίες είναι οι θερμοκάμερες που έχουν τοποθετηθεί στα αεροδρόμια για τον έλεγχο των ταξιδιωτών σχετικά με τη νέα γρίπη και πόσο μας προστατεύουν; 'Αρθρο του Δ. Κρεμαστινού στο ΙΑΤΡΟΝΕΤ.
 • Μανώλης Σκουλάκης: Εκτός πραγματικότητας η κυβέρνηση - 2 Ιουνίου 2009
  Εικονική πραγματικότητα στο τομέα της Υγείας παρουσίασε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στο ογκολογικό νοσοκομείο 'Άγιοι Ανάργυροι', αναφέρει σε άρθρο του στο ΙΑΤΡΟΝΕΤ ο κ. Μανώλης Σκουλάκης.
 • Το φακελάκι, πληγή που κακοφόρμισε - 18 Μαΐου 2009
  ‘Προσπάθησα να κάνω αναδρομή στη μνήμη ανασκαλεύοντας αν υπήρξε Υπουργός υγείας που μίλησε ποτέ ευθαρσώς για φακελάκι. Η αναζήτηση έδωσε μηδενικό αποτέλεσμα.'
 • Σε αποσύνθεση το δημόσιο σύστημα περίθαλψης - 7 Μαΐου 2009
  ‘Φακελάκι’, λίστες αναμονής και ταλαιπωρία, αποτελούν τα χρόνια προβλήματα του ΕΣΥ. Το ΙΑΤΡΟΝΕΤ παρουσιάζει τις 10 ‘πληγές’ των νοσοκομείων, που αποτελούν και τα βασικά αίτια για την απογοήτευση των ασθενών.
 • 'Αρθρο του Α. Βασιάδη για τις αρχαιρεσίες στον ΠΙΣ - 23 Μαρτίου 2009
  Στην αμφισβήτηση του προεδρείου του ΠΙΣ και τις συνέπειές της για τους Ιατρικούς Συλλόγους αναφέρεται το άρθρο του Αντιπρόεδρου του ΠΙΣ, Αναστάσιου Βασιάδη, στο ΙΑΤΡΟΝΕΤ.
 • Υπουργείο Υγείας: Ζητείται ηγεσία πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης… - 11 Φεβρουαρίου 2009
  Στα 18 χρόνια που καλύπτω το ρεπορτάζ της Υγείας, αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά. Να συμφωνεί ο υπουργός με τα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών. Να υπογράφει πανηγυρικά τη συλλογική σύμβαση και όλοι να αναμένουν την κατάθεσή της στη Βουλή. Και αντί αυτής, να φέρνει για ψήφιση κάτι άλλο…
 • Προστασία παιδιών με ειδικές ανάγκες από την σεξουαλική κακοποίηση - 3 Φεβρουαρίου 2009
  'Αρθρο της Βικτωρίας Πρεκατέ, σχετικά με την πρόσφατη αποκάλυψη του κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας στη χώρα μας.
 • Το φάρμακο και το αγαθό της εμπιστοσύνης - 8 Ιανουαρίου 2009
  Ο κίνδυνος από τα πλαστά φάρμακα εντείνεται και αυτό έχει γίνει αντιληπτό σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυξήθηκαν κατά 51% οι κατασχέσεις πλαστών φαρμάκων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ το 2007 σε σχέση με το 2006.
 • Μπορώ να έχω περίθαλψη χωρίς να δίνω μία; - 13 Νοεμβρίου 2008
  Η στάση των υπουργείων Υγείας και Οικονομίας θυμίζει την ιστορία με το γαϊδούρι του χότζα. Οι διαφορές εστιάζονται στη διαφορετική αντίδραση του συμπαθούς τετράποδου, τότε και τώρα...
 • Μειωμένο το κονδύλι για την Υγεία στον προϋπολογισμό - 6 Οκτωβρίου 2008
  Οι συνολικές δαπάνες υγείας του 2009 εμφανίζουν μείωση ποσοστού εν σχέσει με το τρέχον έτος (από 7,8% πέφτουν σε 6,9%). Ως ποσοστό επί του ΑΕΠ οι δαπάνες υγείας ούτε καν παρακολουθούν την αύξηση του ΑΕΠ και παραμένουν καθηλωμένες.
 • Η ιδιωτική εκπαίδευση σε μεταπτυχιακό επίπεδο είναι απαραίτητη - 18 Σεπτεμβρίου 2008
  Βλέπω ότι υπάρχει μεγάλη αντίδραση από νέους ανθρώπους για την έγκριση ιδιωτικών Πανεπιστημίων και τη διευκόλυνση ατόμων που δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να σπουδάσουν σε δημόσιο Πανεπιστήμιο, θεωρώ ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι καλά ενημερωμένοι για τη λειτουργία των δημόσιων Πανεπιστημίων.
 • Προβληματισμός από το Καρδιολογικό Συνέδριο - 12 Σεπτεμβρίου 2008
  Το Πανευρωπαϊκό Καρδιολογικό Συνέδριο τελείωσε. Η Ευρώπη με αγωνία περιμένει να ακούσει κάτι νέο, κυρίως για τη θεραπεία της νόσου μάστιγας που σκοτώνει το μισό πληθυσμό κάθε Ευρωπαϊκής χώρας.
 • Εφημερίες... - 18 Αυγούστου 2008
  Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο εφημεριακό, ο Δρ. Μιχαήλ Μιχαήλ, καταθέτει ως νομικός τις ακόλουθες σκέψεις-παρατηρήσεις.
 • Η περιπέτεια της μεταμόσχευσης - 20 Ιουνίου 2008
  Σε όλον το κόσμο μόλις το 1/10 των ασθενών που χρειάζονται μεταμόσχευση καρδιάς καταφέρνουν τελικά να μεταμοσχευθούν. Η πρώτη χώρα σε μεταμοσχεύσεις καρδιάς είναι οι ΗΠΑ με 2.500-3.000 μεταμοσχεύσεις το χρόνο, ενώ άλλοι 5.000 περίπου ασθενείς με τελικό στάδιο καρδιακής ανεπάρκειας αναμένουν στη λίστα προς μεταμόσχευση.
 • H τυραννία της υγείας: Πιστοποιητικά για εγγραφή στο δημοτικό - 18 Ιουνίου 2008
  Μια απαράδεκτη κατάσταση επικρατεί στον τόπο μας τελευταία όσον αφορά την απαίτηση σε εξειδικευμένα πιστοποιητικά υγείας των δημόσιων σχολείων, προκειμένου να εγγράψουν παιδιά στην Α΄δημοτικού.
 • Ανάγκη για άμεση απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους - 28 Μαΐου 2008
  Η Ελλάδα υποχώρησε από την 3η θέση που βρισκόταν όσον αφορά την επιβίωση του πληθυσμού της στην 11η θέση. Αυτό, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οφείλεται κυρίως στο ότι εξακολουθεί να έχει τα πρωτεία στο ποσοστό του πληθυσμού της που καπνίζει.
 • Αδιαφορία, με κόστος ανθρώπινες ζωές - 20 Μαΐου 2008
  Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, 1.500 περίπου άνθρωποι κάθε χρόνο στην Αθήνα δεν φθάνουν στο νοσοκομείο γιατί μέσα σε λίγα λεπτά χάνονται μετά από ένα οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.
 • Το μεροκάματο...του τρόμου - 14 Μαΐου 2008
  Η καινούργια ευρωπαϊκή κοινοτική οδηγία θα εξαναγκάσει αργά ή γρήγορα και την ελληνική πολιτεία να προσαρμοσθεί στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα, η οποία μας μεταφέρει ένα πολύ ουσιαστικό μήνυμα: ότι το ωράριο εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών μαζί με τις εφημερίες δεν πρέπει να υπερβαίνει το 48ωρο σε εβδομαδιαία βάση.
 • Να τολμήσουμε - 12 Μαΐου 2008
  Tο ερώτημα είναι πώς και γιατί οι νοσοκομειακοί γιατροί ανέχονται τόσα χρόνια τέτοια εργασιακή και μισθολογική αθλιότητα; Γιατί εξαγοράζονται τόσο φθηνά; Τι προτίθενται να κάνουν τώρα που έγινε απολύτως κατανοητό ότι η σύνθλιψή τους σε ασύδοτα ωράρια έναντι ψιχίων είναι όχι μόνο δουλοκτητική, αλλά και παράνομη;
 • Εθνικό ‘έγκλημα’ η περιθωριοποίηση της πρόληψης - 21 Απριλίου 2008
  Πριν από οκτώ περίπου χρόνια είχα δημοσιεύσει ένα άρθρο με τίτλο ‘Η μαύρη τρύπα της πρόληψης’. Το άρθρο ξεκινούσε με τη διαπίστωση ότι ‘το μεγαλύτερο έγκλημα που έχει διαπραχθεί σε βάρος της υγείας του ελληνικού λαού τις τελευταίες δεκαετίες είναι η καταδίκη της πρόληψης στο περιθώριο της πολιτικής υγείας’.
 • Ντόπινγκ: πού πήγε το αρχαίο πνεύμα; - 15 Απριλίου 2008
  Το ντόπινγκ ξανά στην επικαιρότητα. Δεν πέρασαν καλά-καλά τέσσερα χρόνια, από τότε που δύο ολυμπιονίκες μας αποκλείσθηκαν από τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας, καθώς δεν ήταν δυνατόν να ανευρεθούν και να υποβληθούν σε έλεγχο ντόπινγκ.
 • Οι δύο όψεις των καινοτόμων φαρμάκων - 9 Απριλίου 2008
  Με ανησυχία παρακολουθούν οι αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές τον διαρκώς αυξανόμενο ρυθμό εισόδου στην φαρμακευτική αγορά πλαστών ή νοθευμένων φαρμάκων.
 • Νέα απειλή οι παλιές λοιμώξεις - 4 Απριλίου 2008
  Η γήρανση του πληθυσμού στον ανεπτυγμένο δυτικό κόσμο παράλληλα με την κοινωνικοοικονομική πρόοδο και την ανάπτυξη της ιατρικής και των σχετικών θετικών επιστημών, οδήγησε στο παρελθόν τον επαναπροσανατολισμό της φαρμακευτικής έρευνας σε θεραπείες ασθενειών όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο καρκίνος που σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με την αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης και τον τρόπο ζωής.
 • Κώδικας Αρχών για υπηρεσίες Υγείας - 21 Μαρτίου 2008
  Εφικτή και αναγκαία είναι η δημιουργία ενός Κώδικα Αρχών Αποτελεσματικής Λειτουργίας και Χρηστής Διοίκησης για τις υπηρεσίας στην Ελλάδα. Την άποψη αυτή εκφράζει, με άρθρο του στο IATRONET, ο κοινωνικός – πολιτικός επιστήμων κ. Γαβριήλ Κουρής.
 • Τριβές για τη συλλογική σύμβαση των νοσοκομειακών γιατρών - 12 Μαρτίου 2008
  Την αντίθεσή του στην κλαδική σύμβαση που προτείνει το Υπουργείο εκφράζει ο Πρόεδρος της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών της Αχαίας, Στάθης Τερζής.
 • Προβληματικός ο υπολογισμός της δαπάνης Υγείας - 7 Μαρτίου 2008
  Σημαντικά προβλήματα στο σύστημα καταγραφής των δαπανών Υγείας, υπάρχουν στη χώρα μας, επισημαίνει με άρθρο της στο ΙΑΤΡΟΝΕΤ η υπεύθυνη των Οικονομικών της Υγείας στο Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) κ. Χαρά Κουσουλάκου.
 • Άγνωστες λέξεις ο ‘πόνος’ και η ‘ευαισθησία’ στην Υγεία - 5 Νοεμβρίου 2007
  Στην πολύπαθη Ελλάδα και στο αμφισβητούμενο απ΄ όλους πια ΕΣΥ, η οργανωμένη αντιμετώπιση του πόνου δεν είναι ακριβώς ένα λυμένο θέμα. Βασίζεται – εν πολλοίς – στην εθελοντική (!) εργασία αναισθησιολόγων και άλλων εργαζομένων σε δημόσια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία.
 • Ξέφραγο αμπέλι... - 21 Αυγούστου 2007
  Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φιλοσοφία να αντιληφθεί κανείς ότι μία υπηρεσία, όπως το ΕΣΥ, στηρίζεται κατ΄ εξοχήν στους ανθρώπους της. Στο νοσηλευτικό προσωπικό και κυρίως στους γιατρούς, οι οποίοι αποτελούν και τη ‘βιτρίνα’ του…καταστήματος.
 • Ποιος κυβερνά αυτό το υπουργείο; - 13 Ιουλίου 2007
  Δεν είναι εικόνα αυτή. Και δεν μπορεί πλέον να ισχυριστεί κανείς ότι το χάλι οφείλεται στην έλλειψη κονδυλίων. Υπουργός κατά υφυπουργού. Νομοσχέδιο κατά Προεδρικού Διατάγματος και όποιος αντέξει.
 • Euromedica: Δικαιολογίες στα... αδικαιολόγητα - 21 Ιουνίου 2007
  Εξακολουθεί να μην συμμετέχει η Euromedica, στην περίφημη ”Εuromedica Aνατολικής Αττικής”, η οποία ως σήμερα δεν έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της!
 • Euromedica: Μια πολύ περίεργη ιστορία - 20 Ιουνίου 2007
  Δεν έχει συμβεί ξανά (τουλάχιστον σε εμάς) να ερωτάται γραπτώς μια εταιρία από δημοσιογράφο κι αντί να απαντά στον ίδιο, να σπεύδει (με… έξι μήνες καθυστέρηση βέβαια, από τότε που έπρεπε να το κάνει), να εκδώσει ανακοίνωση προς το… Χρηματιστήριο.
 • Π.Ο.Υ: Θα διπλασιαστούν, παγκοσμίως, τα νέα περιστατικά καρκίνου έως το 2030 - 4 Απριλίου 2007
  Ο αριθμός των περιστατικών καρκίνου αναμένεται να διπλασιαστεί, παγκοσμίως, κατά το διάστημα 2000 έως 2030, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
 • Απαισιόδοξες προβλέψεις για το προσδόκιμο ζωής της επόμενης γενιάς - 3 Απριλίου 2007
  Χειρότερη υγεία και μικρότερο προσδόκιμο επιβίωσης ενδέχεται να έχει η επόμενη γενιά! Για πρώτη φορά από τον 19ο αιώνα, αντιμετωπίζουμε το ενδεχόμενο η επόμενη γενιά να έχει χειρότερη υγεία και μικρότερο προσδόκιμο επιβίωσης από τη δική μας, παρά τις προόδους της Ιατρικής.
Σελίδες: Προηγούμενη
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Μεταβολισμός και απώλεια βάρους: Όσα πρέπει να γνωρίζετεΜεταβολισμός και απώλεια βάρους: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πολλές φορές χρησιμοποιούμε τον μεταβολισμό μας σαν δικαιολογία, όταν δεν καταφέρνουμε να χάσουμε κιλά. Πώς ακριβώς λειτουργεί όμως;... Περισσότερα »

Τα πιο συνηθισμένα παιδικά τραύματα και πώς αντιμετωπίζονταιΤα πιο συνηθισμένα παιδικά τραύματα και πώς αντιμετωπίζονται

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα συμβάντα που μπορεί να τραυματίσουν συναισθηματικά ένα παιδί; Ποια είναι τα σημάδια και πώς θα τα διαχειριστούμε.... Περισσότερα »

Μικρά ''δωράκια'' για τον εαυτό μας και την υγεία μαςΜικρά ''δωράκια'' για τον εαυτό μας και την υγεία μας

Μερικές φορές, το να κάνουμε ένα μικρό δωράκι στον εαυτό μας μπορεί να βελτιώσει και την υγεία μας…... Περισσότερα »

Οφέλη της yoga που στηρίζει και η επιστήμηΟφέλη της yoga που στηρίζει και η επιστήμη

Από την καταπολέμηση της αυπνίας έως και...την προαγωγή στη δουλειά, δείτε πώς σας ωφελεί η αρχαία πρακτική.... Περισσότερα »

Video - Κέντρο Αθλητικών Κακώσεων και Υγείας της Γυναίκας

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημιουργήθηκε στο Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ ένα εξειδικευμένο αθλητιατρικό κέντρο αναφοράς αποκλειστικά για γυναίκες. Από επαγγελματίες αθλήτριες έως μητέρες μετά τον τοκετό που ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή

Ακολουθήστε μας

Προβολή
Προβολή

Υπηρεσίες Μελών

Δημοσκόπηση

forget_often
Συλλαμβάνετε τον εαυτό σας να ξεχνάει συχνά;
Δείτε τα αποτελέσματα
Προβολή
«Ξέρω τι θα σκεφτείτε: “Έχει έτοιμο σπίτι, δεν χρειάζεται να πληρώσει ξενοδοχείο και παραπονιέται κι από πάνω;”. Ναι, γιατί τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όταν κάνεις διακοπές στο χωριό του άντρα σου.»
Φοβάται το σκοτάδι και ζητάει να κοιμηθεί στο κρεβάτι σας; Δοκιμάστε τους παρακάτω τρόπους για να το βοηθήσετε να το ξεπεράσει.
Σγουρά, σπαστά ή ίσια μαλλιά; Όποιος και αν είναι ο τύπος μαλλιών σας, έχουμε βρει τα κατάλληλα κουρέματα που θα σας αφαιρέσουν… χρόνια!
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης