Είσοδος Μελών
Προβολή

ΑρχικήΕιδήσεις - Νέα

Επιστήμη & Ζωή

Πιο πρόσφατα

Ο κοινωνικός στιγματισμός συνοδεύει τις ψυχικές ασθένειεςΟ κοινωνικός στιγματισμός συνοδεύει τις ψυχικές ασθένειες

28 Φεβρουαρίου 2017

Ο κοινωνικός στιγματισμός ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τα καθημερινά εγκλήματα που συγκλονίζουν συχνά την ανθρωπότητα.

Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων: ανάγκη ενημέρωσης κοινού και ειδικώνΠαγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων: ανάγκη ενημέρωσης κοινού και ειδικών

28 Φεβρουαρίου 2017

Ο Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Σπανίων Παθήσεων είναι η ενημέρωση του κοινού για τις Σπάνιες Παθήσεις και τις επιπτώσεις τους στη ζωή των ασθενών.

Χιλιάδες άνθρωποι χάνουν την ακοή τους! Χιλιάδες άνθρωποι χάνουν την ακοή τους!

28 Φεβρουαρίου 2017

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι- από τους οποίους πολλοί είναι νέοι - σε παγκόσμιο επίπεδο, χάνουν κάθε χρόνο την ακοή τους, η απώλεια της οποίας έχει άμεση αρνητική επίπτωση στην ποιότητα ζωής τους.

Δίαιτα, γυμναστική συνδέονται με μειωμένη πιθανότητα καρδιακής ανεπάρκειαςΔίαιτα, γυμναστική συνδέονται με μειωμένη πιθανότητα καρδιακής ανεπάρκειας

28 Φεβρουαρίου 2017

Η συστηματική γυμναστική και η διατήρηση ενός υγιούς βάρους σώματος μπορεί να μειώνουν την πιθανότητα ανάπτυξης μίας δύσκολης στην αντιμετώπιση μορφής καρδιακής ανεπάρκειας, αναφέρει νέα έρευνα

Λίστα με 12 βακτήρια που απειλούν τη δημόσια υγεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό ΥγείαςΛίστα με 12 βακτήρια που απειλούν τη δημόσια υγεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

28 Φεβρουαρίου 2017

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έδωσε στη δημοσιότητα λίστα με 12 βακτήρια που απειλούν περισσότερο την υγεία του ανθρώπου επειδή είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά.

Προβολή

Έσωσα την ζωή του παιδιού μου για δεύτερη φορά

‘Προσπαθήσαμε να βρούμε τρόπους για να ανασυγκροτηθούμε όταν το παιδί μας χρειάστηκε επειγόντως μεταμόσχευση ήπατος", δηλώνει στην μαρτυρία του στην τρίτη ημερίδα του iatronet.gr ο ... Δείτε το video

Περισσότερα

Κάνναβη vs οπιοειδών φαρμάκωνΚάνναβη vs οπιοειδών φαρμάκων

28 Φεβρουαρίου 2017

Το 63% των ερωτηθέντων ανέφεραν χρήση κάνναβης αντί των συνταγογραφούμενων φαρμάκων τους, τα οποία ήταν οπιοειδή, βενζοδιαζεπίνες και αντικαταθλιπτικά.

Καρκίνος του παχέος εντέρου: Μια και μοναδική σιγμοειδοσκόπηση μειώνει το ποσοστό εμφάνισης της νόσου για πάνω από 17 χρόνιαΚαρκίνος του παχέος εντέρου: Μια και μοναδική σιγμοειδοσκόπηση μειώνει το ποσοστό εμφάνισης της νόσου για πάνω από 17 χρόνια

24 Φεβρουαρίου 2017

Μια μοναδική σιγμοειδοσκόπηση μεταξύ 55 και 64 ετών, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, ακόμη και μετά από 17 χρόνια.

Είναι δυνατόν να μικρύνουν τα λυποκύτταρα;Είναι δυνατόν να μικρύνουν τα λυποκύτταρα;

24 Φεβρουαρίου 2017

Ο αριθμός των λιποκυττάρων αυξάνει στην παιδική και στην εφηβική ηλικία και παραμένει σταθερός στην ενήλικη ζωή. Το μέγεθος των λιποκυττάρων αυξάνει σε παχύσαρκους και μειώνεται σε αδύνατους ανθρώπους.

Οι όχι και τόσο αθώες αλλεργίες που εκδηλώνονται την άνοιξηΟι όχι και τόσο αθώες αλλεργίες που εκδηλώνονται την άνοιξη

24 Φεβρουαρίου 2017

Ο ερχομός της άνοιξης συνοδεύεται συχνά από την έλευση ανεπιθύμητων αλλεργιών. Η γύρη είναι ο "υπ' αριθμόν ένα ύποπτος".

10η Παγκόσμια ημέρα σπάνιων παθήσεων10η Παγκόσμια ημέρα σπάνιων παθήσεων

24 Φεβρουαρίου 2017

Στις 28 Φεβρουαρίου 2017 σε ολόκληρο τον πλανήτη, Ενώσεις Ασθενών μαζί με Συλλόγους και μεμονωμένους ασθενείς που πάσχουν από Σπάνιες Παθήσεις ενώνουν τις δυνάμεις τους, με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου σχετικά με τις παθήσεις αυτές.

Νέα δεδομένα ότι η ουλίτιδα συνδέεται με το εγκεφαλικόΝέα δεδομένα ότι η ουλίτιδα συνδέεται με το εγκεφαλικό

24 Φεβρουαρίου 2017

Οι ενήλικοι με ουλίτιδα μπορεί να έχουν διπλάσια πιθανότητα από τους υγιείς συνομηλίκους τους να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο, αναφέρει νέα έρευνα.

Το λίπος στην κοιλιά πιο σημαντικό από τα κιλά για τις ηλικιωμένες γυναίκες Το λίπος στην κοιλιά πιο σημαντικό από τα κιλά για τις ηλικιωμένες γυναίκες

24 Φεβρουαρίου 2017

Τα λίγα περιττά κιλά δεν είναι τόσο επικίνδυνα για τις ηλικιωμένες γυναίκες όσο η συσσώρευση του περίσσειου λίπους στην κοιλιά η οποία μπορεί να μειώσει το προσδόκιμο επιβίωσής τους, αναφέρει νέα έρευνα.

Μπλόκο στην αναπαραγωγή κουνουπιών που μεταδίδουν τον ιό ΖίκαΜπλόκο στην αναπαραγωγή κουνουπιών που μεταδίδουν τον ιό Ζίκα

24 Φεβρουαρίου 2017

Η γνώση του ρόλου συγκεκριμένων γονιδίων φέρνει τους ειδικούς ένα βήμα πιο κοντά στον έλεγχο της εξάπλωσης του κουνουπιού Aedes aegypti.

Ευεργετική στην υγεία η νηστείαΕυεργετική στην υγεία η νηστεία

23 Φεβρουαρίου 2017

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας έδειξαν πως μία περιοδική νηστεία μπορεί να μειώσει τους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, μεταξύ των άλλων οφελών για την υγεία.

Έρευνα για την επικινδυνότητα των τροφίμωνΈρευνα για την επικινδυνότητα των τροφίμων

23 Φεβρουαρίου 2017

Την έρευνα διεξάγει η Ευρωπαική Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων μαζί με τον ΕΦΕΤ

Ερευνητές χαρτογραφούν τον εγκέφαλοΕρευνητές χαρτογραφούν τον εγκέφαλο

23 Φεβρουαρίου 2017

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο σχεδίασαν βάσει διάφορων μελετών μια ειδική χαρτογράφηση του εγκεφάλου που είναι σημαντική για την αντίληψη και την ερμηνεία του πόνου.

Οι δύο όψεις των...ΣαρακοστιανώνΟι δύο όψεις των...Σαρακοστιανών

23 Φεβρουαρίου 2017

Η Σαρακοστή είναι ευκαιρία για αποτοξίνωση και το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας αποτελεί την αρχή.

Σωτήρια για την όραση η έγκαιρη διάγνωση του γλαυκώματοςΣωτήρια για την όραση η έγκαιρη διάγνωση του γλαυκώματος

23 Φεβρουαρίου 2017

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Παγκόσμια Εταιρεία Γλαυκώματος (World Glaucoma Association) με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Γλαυκώματος (12-18 Μαρτίου 2017), 76 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα πάσχουν από γλαύκωμα έως το 2020.

Οι αυξημένες ανάγκες ύπνου συνδέονται με τη νόσο ΑλτσχάιμερΟι αυξημένες ανάγκες ύπνου συνδέονται με τη νόσο Αλτσχάιμερ

23 Φεβρουαρίου 2017

Οι ηλικιωμένοι που αρχίζουν ξαφνικά να κοιμούνται περισσότερες από εννέα ώρες το βράδυ μπορεί να έχουν αυξημένη πιθανότητα να εκδηλώσουν νόσο Αλτσχάιμερ, αναφέρει νέα έρευνα.

Αυξημένη πιθανότητα κατάθλιψης και άνοιας μετά το αιμορραγικό εγκεφαλικόΑυξημένη πιθανότητα κατάθλιψης και άνοιας μετά το αιμορραγικό εγκεφαλικό

23 Φεβρουαρίου 2017

Οι άνθρωποι που επιβιώνουν από την πιο επικίνδυνη μορφή εγκεφαλικού επεισοδίου έχουν αυξημένη πιθανότητα να παρουσιάσουν κατάθλιψη και άνοια μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, αναφέρει νέα έρευνα.

Διαβήτης τύπου 2: Η βαριατρική επέμβαση αντικαθιστά τα φάρμακαΔιαβήτης τύπου 2: Η βαριατρική επέμβαση αντικαθιστά τα φάρμακα

22 Φεβρουαρίου 2017

Ένας στους τέσσερις ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 κατόρθωσε σε μακροχρόνια τυχαιοποιημένη μελέτη να έχει φυσιολογικά επίπεδα σακχάρου μετά από εγχείρηση στο στομάχι.

Η οξεική γλατιραμέρη 40 mg, χορηγούμενη 3 φορές την εβδομάδα εγκρίθηκεΗ οξεική γλατιραμέρη 40 mg, χορηγούμενη 3 φορές την εβδομάδα εγκρίθηκε

22 Φεβρουαρίου 2017

Νέα μορφή του σκευάσματος οξεικής γλατιραμέρης 40mg για τη θεραπεία της διαλείπουσας μορφής της πολλαπλής σκλήρυνσης. Η χορήγησή της 3 φορές την εβδομάδα προσφέρει τα πλεονεκτήματα της οξεικής γλατιραμέρης 20mg, αλλά με αραιότερη συχνότητα ενέσεων.

Νέα και επικίνδυνα ανθεκτικά στελέχη μικροβίωνΝέα και επικίνδυνα ανθεκτικά στελέχη μικροβίων

22 Φεβρουαρίου 2017

Ανθεκτικά στελέχη μικροβίων ακόμη και σε πολύ αποτελεσματικά αντιβιοτικά, εντοπίστηκαν στην Ευρώπη, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση.

Βιταμίνη D η θαυματουργή!Βιταμίνη D η θαυματουργή!

22 Φεβρουαρίου 2017

Ολοένα και περισσότερος κόσμος επικεντρώνει την προσοχή του στη βιταμίνη D καθώς επηρεάζει πολλές λειτουργίες του οργανισμού.

Έσωσαν 47χρονο επανασχεδιάζοντας την καρδιά τουΈσωσαν 47χρονο επανασχεδιάζοντας την καρδιά του

22 Φεβρουαρίου 2017

Η καρδιοχειρουργική ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Hadassah της Ιερουσαλήμ κατάφερε να επανασχεδιάσει την καρδιά ενός 47χρονου που είχε υποστεί σοβαρό καρδιακό επεισόδιο, δίνοντας του μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

H Κλαδριβίνη μειώνει την εγκεφαλική ατροφία σε ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνσηH Κλαδριβίνη μειώνει την εγκεφαλική ατροφία σε ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση

22 Φεβρουαρίου 2017

Η ανάλυση έδειξε ότι οι ασθενείς με χαμηλότερο ρυθμό ατροφίας εγκεφάλου είχαν τη μέγιστη πιθανότητα να μην εμφανίσουν εξέλιξη της αναπηρίας στα δύο χρόνια.

Η ιβουπροφαίνη θεραπεία πρώτης επιλογής στην ΚεφαλαλγίαΗ ιβουπροφαίνη θεραπεία πρώτης επιλογής στην Κεφαλαλγία

22 Φεβρουαρίου 2017

Η ιβουπροφαίνη (400mg) προτείνεται ως θεραπεία πρώτης επιλογής στην Κεφαλαλγία Τύπου Τάσεως σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ελληνικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας.

Η γυμναστική μειώνει την πιθανότητα θανάτου από καρκίνο μαστούΗ γυμναστική μειώνει την πιθανότητα θανάτου από καρκίνο μαστού

22 Φεβρουαρίου 2017

Για τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού, η άσκηση μπορεί να είναι η συνήθεια του τρόπου ζωής που μειώνει περισσότερο την πιθανότητα θανάτου από τη νόσο, αναφέρει νέα έρευνα.

Μικροτσίπ στον εγκέφαλο βοήθησε παράλυτους να γράψουνΜικροτσίπ στον εγκέφαλο βοήθησε παράλυτους να γράψουν

22 Φεβρουαρίου 2017

Ένα μικροτσίπ που εμφυτεύεται στον εγκέφαλο βοήθησε μικρό αριθμό παράλυτων ασθενών να "πληκτρολογήσουν" με τη δύναμη του μυαλού τους σε ένα κομπιούτερ, με την μεγαλύτερη ταχύτητα που έχει παρατηρηθεί σε ανάλογα πειράματα.

Πως οι ξηροί καρποί προστατεύουν από την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρωνΠως οι ξηροί καρποί προστατεύουν από την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων

21 Φεβρουαρίου 2017

Επιστήμονες από την Jena ανακάλυψαν έναν μοριακό μηχανισμό για τις αντικαρκινικές δράσεις των συστατικών που περιέχονται στους ξηρούς καρπούς.

Στρες και φαγούραΣτρες και φαγούρα

21 Φεβρουαρίου 2017

Το στρες σε κάθε άνθρωπο εμφανίζεται με διαφορετικό τρόπο. Κάποιος μπορεί να πάθει έλκος. Κάποιος άλλος μπορεί να εκδηλώσει εξανθήματα ή να παρουσιάσει επιδείνωση δερματοπαθειών που ήδη είχε.

Απλές κινήσεις για να μαλακώσει το κρυολόγημαΑπλές κινήσεις για να μαλακώσει το κρυολόγημα

21 Φεβρουαρίου 2017

Ποιές είναι οι πρώτες βοήθειες για την γρίππη και το κρυολόγημα; Μη πηγαίνει το μυαλό σας σε δύσκολα πράγματα.

Ασκήσεις πειθαρχίας για δίαιταΑσκήσεις πειθαρχίας για δίαιτα

21 Φεβρουαρίου 2017

Πριν φθάσετε στις εξαντλητικές δίαιτες κάντε μια τελευταία προσπάθεια: αλλάξτε ορισμένες απλές καθημερινές συνήθειες που αφορούν το φαγητό.

Καλύτερη γλυκαιμική ρύθμιση με τις εγχειρήσεις για αδυνάτισμαΚαλύτερη γλυκαιμική ρύθμιση με τις εγχειρήσεις για αδυνάτισμα

21 Φεβρουαρίου 2017

Νέα ευρήματα ότι οι παχύσαρκοι ασθενείς με τύπου 2 διαβήτη μπορούν να ελέγξουν καλύτερα την πάθησή τους αν κάνουν εγχείρηση για αδυνάτισμα, αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Κληρονομική βάση έχει η παιδική παχυσαρκίαΚληρονομική βάση έχει η παιδική παχυσαρκία

21 Φεβρουαρίου 2017

Το σωματικό βάρος των παιδιών εξαρτάται σε ποσοστό 35 - 40% κατά μέσο όρο από τους γονείς τους, αναφέρει νέα έρευνα.

Oι Ευρωπαίοι ασθενείς με καρκίνο απαιτούν την πλήρη και ταχεία εφαρμογή του νέου Οδηγού της ΕΕ για τον έλεγχο του καρκίνουOι Ευρωπαίοι ασθενείς με καρκίνο απαιτούν την πλήρη και ταχεία εφαρμογή του νέου Οδηγού της ΕΕ για τον έλεγχο του καρκίνου

21 Φεβρουαρίου 2017

Ευρωπαϊκός Οδηγός για τη Βελτίωση της Ποιότητας του Ολοκληρωμένου Ελέγχου του Καρκίνου παρουσιάζει τις βασικές συστάσεις για την ενίσχυση της ικανότητας των χωρών μελών της ΕΕ να ελέγξουν τον καρκίνο.

Η ορμόνη της αγάπης δένει τον πατέρα με το παιδίΗ ορμόνη της αγάπης δένει τον πατέρα με το παιδί

20 Φεβρουαρίου 2017

Η ορμόνη της αγάπης, η οξυτοκίνη, μπορεί να προετοιμάζει τους πατέρες να δεθούν με τα μωρά τους, αναφέρει νέα έρευνα.

Κοσμητικοί φακοί επαφής: Προσοχή, δεν είναι διακοσμητικοί!Κοσμητικοί φακοί επαφής: Προσοχή, δεν είναι διακοσμητικοί!

20 Φεβρουαρίου 2017

Εντυπωσιακά σχέδια, έντονοι χρωματισμοί, ακόμα και λογότυπα ή φράσεις "στολίζουν" τους κοσμητικούς φακούς επαφής θέλοντας να μας δώσουν μια διαφορετική εμφάνιση. Για να δούμε, όμως, τι κινδύνους κρύβουν για τα μάτια μας και πότε.

Έγκαιρη διάγνωση γυναικολογικών προβλημάτων με τρισδιάστατο υπερηχογράφημαΈγκαιρη διάγνωση γυναικολογικών προβλημάτων με τρισδιάστατο υπερηχογράφημα

20 Φεβρουαρίου 2017

Στο ποσοστό ρεκόρ η ακρίβεια διάγνωσης με την τρισδιάστατη υπερηχογραφία, την πλέον πρόσφατη εξέλιξη στο απεκονιστικό πεδίο για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου της μήτρας και των ωοθηκών.

Από σοβαρές διατροφικές ελλείψεις σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία υποφέρουν οι άνθρωποι του δυτικού πολιτισμούΑπό σοβαρές διατροφικές ελλείψεις σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία υποφέρουν οι άνθρωποι του δυτικού πολιτισμού

20 Φεβρουαρίου 2017

Η επιστημονική έρευνα τα τελευταία 40 χρόνια και οι κλινικές διατροφικές μελέτες σε περισσότερους από 10.000 ασθενείς, έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι του δυτικού πολιτισμού υποφέρουν από μαζικές διατροφικές ελλείψεις σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Η βιταμίνη D συνδέεται με τη μυϊκή μάζαΗ βιταμίνη D συνδέεται με τη μυϊκή μάζα

20 Φεβρουαρίου 2017

Τα υψηλά επίπεδα ενεργού βιταμίνης D στο αίμα μπορεί να συνδέονται με αυξημένη μυϊκή δύναμη, αναφέρει νέα έρευνα.

Βαλκανική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του πολλαπλού μυελώματοςΒαλκανική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του πολλαπλού μυελώματος

20 Φεβρουαρίου 2017

Το πολλαπλούν μυέλωμα είναι η δεύτερη σε συχνότητα αιματολογική κακοήθεια και οφείλεται στον μη ελεγχόμενο πολλαπλασιασμό παθολογικών πλασματοκυττάρων στο μυελό των οστών.

Τα κοινά του εγκεφάλου με το σύμπανΤα κοινά του εγκεφάλου με το σύμπαν

20 Φεβρουαρίου 2017

Μία ομάδα φυσικών βρήκε ότι, σε νευρωνικό επίπεδο, η μαθησιακή διαδικασία θα μπορούσε τελικά να περιορίζεται από τους νόμους της θερμοδυναμικής.

Η κοιλιακή παχυσαρκία δείχνει διαβήτη και έμφραγμαΗ κοιλιακή παχυσαρκία δείχνει διαβήτη και έμφραγμα

17 Φεβρουαρίου 2017

Οι ίδιες γονιδιακές παραλλαγές που ευνοούν την δυσμενή αναλογία μέσης - ισχίων, είναι επίσης υπεύθυνες και για τις καρδιομεταβολικές διαταραχές που οδηγούν στην εμφάνιση του διαβήτη τύπου 2 και της στεφανιαίας νόσου.

Περπάτημα κατά προχωρημένου καρκίνουΠερπάτημα κατά προχωρημένου καρκίνου

17 Φεβρουαρίου 2017

Τα ευρήματα μελέτης δείχνουν ότι η άσκηση είναι επωφελής για την υγεία ατόμων με προχωρημένο καρκίνο, βελτιώνοντας παράλληλα την ψυχολογία και την κοινωνική τους ζωή.

Τα οφέλη από την αποφυγή του αλατιού στη νεφροπάθειαΤα οφέλη από την αποφυγή του αλατιού στη νεφροπάθεια

17 Φεβρουαρίου 2017

Οι πάσχοντες από νεφροπάθεια που μειώνουν την πρόσληψη άλατος μπορεί να παρουσιάσουν σημαντική βελτίωση της πίεσης και της κατακράτησης υγρών, αναφέρει νέα έρευνα.

Αυξημένη πιθανότητα κατάθλιψης για τους νέους πατέρεςΑυξημένη πιθανότητα κατάθλιψης για τους νέους πατέρες

17 Φεβρουαρίου 2017

Η κατάθλιψη στη διάρκεια και αμέσως μετά την εγκυμοσύνη δεν απειλεί μόνο τις νέες μητέρες αλλά συχνά και τους πατέρες, αναφέρει νέα έρευνα.

Πως ο φόβος διαμορφώνει την συμπεριφοράΠως ο φόβος διαμορφώνει την συμπεριφορά

16 Φεβρουαρίου 2017

Τα αισθήματα άγχους και φόβου φαίνεται να προβάλλονται μέσω της αμυγδαλής στον ιππόκαμπο, ώστε να επηρεάσουν τελικά την συμπεριφορά.

Γιατί μπορεί να χαθεί ξαφνικά η όραση μετά από χτύπημα στο κεφάλι;Γιατί μπορεί να χαθεί ξαφνικά η όραση μετά από χτύπημα στο κεφάλι;

16 Φεβρουαρίου 2017

Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν το λόγο για τον οποίο μερικοί άνθρωποι που κτυπούν στο κεφάλι χάνουν την όρασή τους χωρίς να υπάρχει εμφανής λόγος.

Χειρουργοί: Η αγένεια συνδέεται με την επιρρέπεια στα λάθηΧειρουργοί: Η αγένεια συνδέεται με την επιρρέπεια στα λάθη

16 Φεβρουαρίου 2017

Οι χειρουργοί με ιστορικό παραπόνων από τους ασθενείς τους για την προσωπικότητα ή τη συμπεριφορά τους έχουν αυξημένη πιθανότητα να κάνουν λάθη στη χειρουργική αίθουσα, αναφέρει νέα έρευνα.

Πειραματική τεχνική ανιχνεύει τον αυτισμό στη νηπιακή ηλικίαΠειραματική τεχνική ανιχνεύει τον αυτισμό στη νηπιακή ηλικία

16 Φεβρουαρίου 2017

Αμερικανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι μία πειραματική τεχνική μπορεί να προβλέπει αν νήπια ηλικίας 1 έτους θα εκδηλώσουν αυτισμό στο δεύτερο χρόνο της ζωής τους.

Ο ρόλος της άσκησης στην εμμηνόπαυσηΟ ρόλος της άσκησης στην εμμηνόπαυση

16 Φεβρουαρίου 2017

Γυναίκες που συμμετείχαν σε ελεγχόμενο πρόγραμμα άσκησης, παρουσίασαν βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες βελτιώσεις στη σωματική και ψυχική τους υγεία.

“Στρατιές” κυττάρων κατά του καρκίνου“Στρατιές” κυττάρων κατά του καρκίνου

15 Φεβρουαρίου 2017

Η μέθοδος καλλιέργειας μοιάζει με μία διαδικασία εμβολιασμού εντελώς έξω από το σώμα, και ήταν επιτυχημένη για μία σειρά από πρωτεΐνες.

Πέθανε ο πρόεδρος της Μ.Κ.Ο Praksis, Τζανέτος ΑντύπαςΠέθανε ο πρόεδρος της Μ.Κ.Ο Praksis, Τζανέτος Αντύπας

15 Φεβρουαρίου 2017

Πέθανε το βράδυ της Τρίτης ο Πρόεδρος της ΜΚΟ PRAKSIS, Τζανέτος Αντύπας.

Ανάκληση κατεψυγμένου γαλέουΑνάκληση κατεψυγμένου γαλέου

15 Φεβρουαρίου 2017

Εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν ότι περιέχει υδράργυρο πάνω από τα επιτρεπτά όρια.

Θετικά τα αποτελέσματα μελέτης της Novartis για την αλλαγή θεραπείας στους ασθενείς με μέτρια ΧΑΠΘετικά τα αποτελέσματα μελέτης της Novartis για την αλλαγή θεραπείας στους ασθενείς με μέτρια ΧΑΠ

15 Φεβρουαρίου 2017

Ο συνδυασμός ινδακατερόλης/γλυκοπυρρονίου της εταιρείας Novartis βελτίωσε την πνευμονική λειτουργία και τα συμπτώματα της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ), μετά από αλλαγή της προηγούμενης θεραπείας.

Επαναστατική καρδιολογική εξέταση προβλέπει θανατηφόρα καρδιακά επεισόδιαΕπαναστατική καρδιολογική εξέταση προβλέπει θανατηφόρα καρδιακά επεισόδια

15 Φεβρουαρίου 2017

Επαναστατική καρδιολογική εξέταση προβλέπει θανατηφόρα καρδιακά επεισόδια. Πολύτιμες πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους γιατρούς να προβλέψουν μελλοντικά θανατηφόρα καρδιακά επεισόδια προσφέρει σήμερα μια επαναστατική και ιδιαίτερα αξιόπιστη εξέταση.

Το φύλο του εμβρύου συνδέεται με την ανοσία της εγκύουΤο φύλο του εμβρύου συνδέεται με την ανοσία της εγκύου

15 Φεβρουαρίου 2017

Το φύλο του μωρού μπορεί να επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα της εγκύου, αναφέρει νέα έρευνα.

Ειδικές κάσκες σταματούν την αλωπεκία της χημειοθεραπείαςΕιδικές κάσκες σταματούν την αλωπεκία της χημειοθεραπείας

15 Φεβρουαρίου 2017

Οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού που φορούν πριν από τη χημειοθεραπεία ειδικές κάσκες οι οποίες ψύχουν το δέρμα του κεφαλιού τους, μπορεί να αποφύγουν την αλωπεκία, αναφέρουν δύο νέες έρευνες.

Δεν είναι πάντα επείγουσες οι επισκέψεις στον οφθαλμίατροΔεν είναι πάντα επείγουσες οι επισκέψεις στον οφθαλμίατρο

15 Φεβρουαρίου 2017

Ένας στους τέσσερις ασθενείς που αναζητούν επείγουσα οφθαλμολογική φροντίδα, έχουν ήπια προβλήματα, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν αντιμετωπιστεί σε άλλη βάση.

Σελίδες: Επόμενη
Προβολή

Ακολουθήστε μας

Προβολή
Προβολή

Υπηρεσίες Μελών

Δημοσκόπηση

pets_for_good_human_health
Θεωρείτε πως τα κατοικίδια συμβάλλουν στην καλή υγεία των ανθρώπων;
Δείτε τα αποτελέσματα
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης