ΑρχικήΕιδήσεις - Νέα

Επιστήμη & Ζωή

Πιο πρόσφατα

Η κλιματική αλλαγή μπορεί να οδηγήσει σε έξαρση νόσωνΗ κλιματική αλλαγή μπορεί να οδηγήσει σε έξαρση νόσων

17 Οκτωβρίου 2017

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι η κλιματική αλλαγή συνδέεται με εξάρσεις λοιμωδών νόσων, όπως ο ιός Ζίκα, ο ιός του δυτικού Νείλου, η ελονοσία και ο δάγγειος πυρετός.

Έρευνα συνδέει την κοιλιοκάκη με παιδικές λοιμώξειςΈρευνα συνδέει την κοιλιοκάκη με παιδικές λοιμώξεις

17 Οκτωβρίου 2017

'Aνθρωποι με αυξημένο κίνδυνο κοιλιοκάκης που εμφανίζουν λοιμώξεις του αναπνευστικού κατά τα 2 πρώτα χρόνια ζωής τους έχουν υψηλότερη εμφάνιση της νόσου.

Επετειακό 38ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό ΣυνέδριοΕπετειακό 38ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο

17 Οκτωβρίου 2017

Εκπαίδευση, Έρευνα, Πρόληψη. Μείωση της Καρδιαγγειακής Νόσου.

Oλοκληρώθηκε η εβδομάδα ενημέρωσης για τον καρκίνο του προστάτη Oλοκληρώθηκε η εβδομάδα ενημέρωσης για τον καρκίνο του προστάτη

17 Οκτωβρίου 2017

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κοινού στην εκστρατεία ενημέρωσης της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας για τον καρκίνο του προστάτη, με τίτλο “Μετά τα 50, φρόντισε τον προστάτη σου”.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης της ΚαρδιάςΕυρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς

17 Οκτωβρίου 2017

Αν και έχουν γίνει κατά καιρούς πολλές προσπάθειες για την βελτίωση της επιβίωσης των θυμάτων καρδιακής ανακοπής, τα αποτελέσματα είναι ακόμα φτωχά.

Προβολή

Έσωσα την ζωή του παιδιού μου για δεύτερη φορά

‘Προσπαθήσαμε να βρούμε τρόπους για να ανασυγκροτηθούμε όταν το παιδί μας χρειάστηκε επειγόντως μεταμόσχευση ήπατος", δηλώνει στην μαρτυρία του στην τρίτη ημερίδα του iatronet.gr ο ... Δείτε το video

Περισσότερα

Τα προβλήματα και οι προκλήσεις της ηλικιακής μετάβασηςΤα προβλήματα και οι προκλήσεις της ηλικιακής μετάβασης

16 Οκτωβρίου 2017

Συμπεράσματα από το Σεμινάριο για το «Ageing» της Επιστημονικής Εταιρείας για την Μυοσκελετική Υγεία (ΕΠΕΜΥ).

 Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης 2017- "Η πλάτη σας σε δράση" Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης 2017- "Η πλάτη σας σε δράση"

16 Οκτωβρίου 2017

Κάθε χρόνο, στις 16 Οκτωβρίου, άνθρωποι από όλο τον κόσμο συμμετέχουν στην Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης για να αυξήσουν την κοινωνική ευαισθητοποίηση.

Καταργείται η πώληση πολύ μεγάλων σοκολατών στα νοσοκομεία της ΒρετανίαςΚαταργείται η πώληση πολύ μεγάλων σοκολατών στα νοσοκομεία της Βρετανίας

16 Οκτωβρίου 2017

Το NHS ανακοίνωσε ότι γλυκά και σοκολάτες που πωλούνται στα νοσοκομεία δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τις 250 θερμίδες.

Πεθαίνουν με πόνους 25 εκατομμύρια ασθενείς κάθε χρόνοΠεθαίνουν με πόνους 25 εκατομμύρια ασθενείς κάθε χρόνο

16 Οκτωβρίου 2017

Η πλειοψηφία των ανθρώπων που δεν είχαν πρόσβαση σε μορφίνη ζούσε σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, έδειξε έρευνα.

Εντοπίστηκαν 76 γονίδια που συνδέονται με την αντίσταση σε αντιβιοτικάΕντοπίστηκαν 76 γονίδια που συνδέονται με την αντίσταση σε αντιβιοτικά

16 Οκτωβρίου 2017

Τα ευρήματα έδειξαν ότι αρκετά από αυτά τα γονίδια αντίστασης μπορούν να δώσουν στα βακτήρια την ικανότητα να αψηφίσουν την πιο ισχυρή κατηγορία αντιβιοτικών.

Μασάζ από ρομπότ, κατά του πόνουΜασάζ από ρομπότ, κατά του πόνου

16 Οκτωβρίου 2017

Το ρομπότ, Emma, μιμείται τις κινήσεις της ανθρώπινης παλάμης και του αντίχειρα και ειδικεύεται σε μασάζ στην πλάτη και στα γόνατα.

Η εμπειρία του χειρουργού, «κλειδί» αποφυγής του χρόνιου πόνου μετά την επέμβαση βουβωνοκήληςΗ εμπειρία του χειρουργού, «κλειδί» αποφυγής του χρόνιου πόνου μετά την επέμβαση βουβωνοκήλης

16 Οκτωβρίου 2017

Μετά τη χειρουργική αποκατάσταση της βουβωνοκήλης, ενδεχομένως να αναπτυχθούν ποικίλα σύνδρομα χρόνιου πόνου στη βουβωνική περιοχή.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την Παγκόσμια Ημέρα του Λευκού ΜπαστουνιούΟι Οικολόγοι Πράσινοι για την Παγκόσμια Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού

16 Οκτωβρίου 2017

Στις 15 Οκτωβρίου γιορτάστηκε η παγκόσμια Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού. Η χρήση του λευκού μπαστουνιού αποτελεί τον κυριότερο τρόπο ανεξάρτητης μετακίνησης των τυφλών.

ΕΔΑΕ: Πώς επηρεάζει ο καιρός το δέρμαΕΔΑΕ: Πώς επηρεάζει ο καιρός το δέρμα

13 Οκτωβρίου 2017

Ειδικοί από την Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία εξηγούν όσα πρέπει να ξέρουμε για τις επιδράσεις των καιρικών και περιβαλλοντικών συνθηκών στο δέρμα.

''Χρειάζεται αυξημένη υγειονομική ετοιμότητα απέναντι στην αναμενόμενη εποχική γρίπη''''Χρειάζεται αυξημένη υγειονομική ετοιμότητα απέναντι στην αναμενόμενη εποχική γρίπη''

13 Οκτωβρίου 2017

Οι επιστήμονες στην Ελλάδα είναι καθησυχαστικοί, παρ'όλα αυτά συστήνουν τον εμβολιασμό του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού πληθυσμού.

ΗΠΑ: Σε άνοδο τα ποσοστά των παραγόντων που αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικούΗΠΑ: Σε άνοδο τα ποσοστά των παραγόντων που αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού

13 Οκτωβρίου 2017

Από το 2004 έως το 2014, οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που νοσηλεύτηκαν για εγκεφαλικό επεισόδιο είχαν τουλάχιστον ένα γνωστό παράγοντα κινδύνου.

Νέα στοιχεία για την αλλεργία στα φυστίκιαΝέα στοιχεία για την αλλεργία στα φυστίκια

13 Οκτωβρίου 2017

Η έρευνα είναι η πρώτη που συνδέει το γονίδιο EMSY με τροφικές αλλεργίες και με γενική προδιάθεση σε αυτές, σύμφωνα με τους ερευνητές.

"Αλλάζουμε το μέλλον για τη μετανάστευση πληθυσμών επενδύοντας στην επισιτιστική ασφάλεια και την αγροτική ανάπτυξη""Αλλάζουμε το μέλλον για τη μετανάστευση πληθυσμών επενδύοντας στην επισιτιστική ασφάλεια και την αγροτική ανάπτυξη"

13 Οκτωβρίου 2017

Σε παγκόσμια κλίμακα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι, για λόγους επιβίωσης ή βελτίωσης του βιοτικού τους επιπέδου, αναγκάζονται να μεταναστεύσουν.

12ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής12ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής

13 Οκτωβρίου 2017

Στόχος του Συνεδρίου είναι η ενημέρωση για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων στον τομέα.

Ένα στα δύο παιδιά μέλη οικογενειών που αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλειαΈνα στα δύο παιδιά μέλη οικογενειών που αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια

13 Οκτωβρίου 2017

Το Ινστιτούτο Prolepsis θα συνεχίσει και φέτος την καθημερινή σχολική σίτιση με υγιεινά γεύματα με την υποστήριξη ιδρυμάτων, οργανισμών, φορέων, εταιρειών και εκατοντάδων συνανθρώπων μας.

Μην αφήσεις τον έρπητα ζωστήρα να κάνει τη ζωή σου ανυπόφορη. Εμβολιάσου – Θωρακίσου!Μην αφήσεις τον έρπητα ζωστήρα να κάνει τη ζωή σου ανυπόφορη. Εμβολιάσου – Θωρακίσου!

13 Οκτωβρίου 2017

Mερικοί ασθενείς μπορεί να υποφέρουν από σοβαρές εκδηλώσεις και επιπλοκές.

Όλα τα καλά αρχίζουν με ένα αυγό!Όλα τα καλά αρχίζουν με ένα αυγό!

13 Οκτωβρίου 2017

Η υπερτροφή που μας κάνει καλό από τη βρεφική ηλικία και για όλη τη ζωή μας.

Αντισταμινικό φάνηκε να βελτιώνει τη λειτουργία του νευρικού συστήματος στην πολλαπλή σκλήρυνσηΑντισταμινικό φάνηκε να βελτιώνει τη λειτουργία του νευρικού συστήματος στην πολλαπλή σκλήρυνση

12 Οκτωβρίου 2017

Ερευνητές ολοκλήρωσαν κλινική δοκιμή του αντισταμινικού clemastine fumarate –εγκεκριμένου από τον FDA- σε ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση.

Μήπως έχετε πρόβλημα όρασης και δεν το γνωρίζετε;Μήπως έχετε πρόβλημα όρασης και δεν το γνωρίζετε;

12 Οκτωβρίου 2017

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα στα μάτια και οι πιθανές αιτίες τους.

Οι τραυματικές εμπειρίες επηρεάζουν την καρδιά των γυναικώνΟι τραυματικές εμπειρίες επηρεάζουν την καρδιά των γυναικών

12 Οκτωβρίου 2017

Σε νέα έρευνα, επιστήμονες ανακάλυψαν ότι γυναίκες που είχαν bi;vsei 3 ή περισσότερα τραυματικά γεγονότα είχαν φτωχότερη ενδοθηλιακή λειτουργία.

Ο πυρετός της εγκύου μπορεί να οδηγήσει σε γενετικές ανωμαλίες στο έμβρυο Ο πυρετός της εγκύου μπορεί να οδηγήσει σε γενετικές ανωμαλίες στο έμβρυο

12 Οκτωβρίου 2017

Τα ευρήματα έδειξαν ότι ο πυρετός παρεμβαίνει με την ανάπτυξη της καρδιάς και του σαγονιού κατά τις πρώτες 3-8 εβδομάδες.

Εμμηνόπαυση: Η ψυχοθεραπεία στη μάχη κατά της κατάθλιψης και της αυπνίαςΕμμηνόπαυση: Η ψυχοθεραπεία στη μάχη κατά της κατάθλιψης και της αυπνίας

12 Οκτωβρίου 2017

Οι ασθενείς είχαν βελτίωση στον ύπνο και στην κατάθλιψη, έδειξε νέα έρευνα.

ΩΡΛ: Πού μπορεί να οφείλεται ο συχνός πονοκέφαλοςΩΡΛ: Πού μπορεί να οφείλεται ο συχνός πονοκέφαλος

12 Οκτωβρίου 2017

«Ιδιαίτερη σημασία έχει να ρωτήσουμε τον ασθενή για την ένταση του πόνου, τη διάρκεια, την εντόπιση, τη συχνότητα, τον συσχετισμό με κάποιες καταστάσεις''.

6o πανελλήνιο συνέδριο αιμαφαίρεσης6o πανελλήνιο συνέδριο αιμαφαίρεσης

11 Οκτωβρίου 2017

Tο συνέδριο «φώτισε» εύρος θεμάτων που αφορούν στις δύο διαστάσεις της αιμαφαίρεσης, της θεραπευτικής και της πλευράς του δότη.

Η Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών υποστηρίζει τις προσπάθειες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ΠαχυσαρκίαςΗ Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών υποστηρίζει τις προσπάθειες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Παχυσαρκίας

11 Οκτωβρίου 2017

H ISA έχει δημιουργήσει ένα βίντεο που έχει στόχο να ενθαρρύνει τα άτομα με προβλήματα ελέγχου βάρους να αρχίσουν να κάνουν μικρά και απλά βήματα προς ένα πιο υγιές σωματικό βάρος.

Η θρόμβωση προλαμβάνεται και θεραπεύεταιΗ θρόμβωση προλαμβάνεται και θεραπεύεται

11 Οκτωβρίου 2017

50.000 άτομα κάθε χρόνο σκοτώνει η Φλεβική Θρομβοεμβολική Νόσος στη χώρα μας.

H Ροζ Βαλίτσα της καμπάνιας “for HER”H Ροζ Βαλίτσα της καμπάνιας “for HER”

11 Οκτωβρίου 2017

Ξεκινά το ταξίδι της από το Greece Race for the Cure® 2017.

Παγκόσμια ημέρα ξενώνων και παρηγορικής φροντίδας 2017: Μην αγνοείτε αυτούς που υποφέρουν!Παγκόσμια ημέρα ξενώνων και παρηγορικής φροντίδας 2017: Μην αγνοείτε αυτούς που υποφέρουν!

11 Οκτωβρίου 2017

H εφαρμογή της Παρηγορικής Φροντίδας σε παγκόσμιο επίπεδο είναι απογοητευτική: Το 42% των χωρών παγκοσμίως δεν έχει πρόσβαση σε αυτή.

Έγκριση άδειας κυκλοφορίας στην Ευρώπη για το πρώτο γενόσημο οξικής γλατιραμέρηςΈγκριση άδειας κυκλοφορίας στην Ευρώπη για το πρώτο γενόσημο οξικής γλατιραμέρης

11 Οκτωβρίου 2017

Η Mylan διατηρεί τα αποκλειστικά δικαιώματα διάθεσης της οξικής γλατιραμέρης σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας 2017Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας 2017

11 Οκτωβρίου 2017

«Αντιμετώπισε τώρα την παχυσαρκία και απόφυγε τις συνέπειες αργότερα», είναι το φετινό μήνυμα για την Παγκόσμια ημέρα Παχυσαρκίας!

Προσοχή: Η βιοτοξίνη ισταμίνη βρέθηκε σε κονσέρβες ψαριώνΠροσοχή: Η βιοτοξίνη ισταμίνη βρέθηκε σε κονσέρβες ψαριών

11 Οκτωβρίου 2017

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., κατά τη διάρκεια ελέγχων, διαπίστωσε ότι προϊόν σε κονσέρβα περιείχε σε μεγαλύτερες ποσότητες την βιοτοξίνη ισταμίνη. Τι πρέπει να προσέξετε;

Στα 1.392 € μειώθηκε η μέση μηνιαία δαπάνη των νοικοκυριών το 2016Στα 1.392 € μειώθηκε η μέση μηνιαία δαπάνη των νοικοκυριών το 2016

11 Οκτωβρίου 2017

Η μέση συνολική δαπάνη για κάθε άτομο, για το 2016, ανήλθε στα 538,94 ευρώ, καταγράφοντας μείωση κατά 2,0% ή 11,24 ευρώ, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.  

Δεκαπλασιασμός της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας μέσα σε 4 δεκαετίεςΔεκαπλασιασμός της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας μέσα σε 4 δεκαετίες

11 Οκτωβρίου 2017

Αν οι τρέχουσες τάσεις συνεχίσουν, περισσότερα παιδιά και έφηβοι θα είναι παχύσαρκα παρά μέτρια ή σοβαρά ελλιποβαρή μέχρι το 2022.

Ογκολογικoί κίνδυνοι στην αλλαγή  φύλουΟγκολογικoί κίνδυνοι στην αλλαγή  φύλου

11 Οκτωβρίου 2017

Αναφορικά με την απαραίτητη ορμονοθεραπεία που προηγείται των επεμβάσεων αλλαγής φύλου, αυτή είναι συνήθως ασφαλής, όμως δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να εμφανιστούν κακοήθεις νεοπλασίες.

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας με θέμα «Ψυχική Υγεία στο χώρο εργασίαςΠαγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας με θέμα «Ψυχική Υγεία στο χώρο εργασίας

11 Οκτωβρίου 2017

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η έννοια της υγείας αφορά στην «κατάσταση πλήρους, φυσικής, ψυχικής και κοινωνικής ευημερίας και όχι απλώς στην απουσία ασθένειας».

Πολλαπλούν μυέλωμα : Η λεναλιδομίδη ως μονοθεραπεία, διαθέσιμη στην ΕλλάδαΠολλαπλούν μυέλωμα : Η λεναλιδομίδη ως μονοθεραπεία, διαθέσιμη στην Ελλάδα

10 Οκτωβρίου 2017

Για τη θεραπεία συντήρησης ενηλίκων ασθενών με νεοδιαγνωσθέν πολλαπλoύν μυέλωμα, οι οποίοι έχουν υποβληθεί σε αυτόλογη μεταμόσχευση αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων.

Πώς ο γάμος επηρεάζει την υγεία της καρδιάς των αντρώνΠώς ο γάμος επηρεάζει την υγεία της καρδιάς των αντρών

10 Οκτωβρίου 2017

Η βελτίωση των γάμων συνδεόταν με χαμηλότερη χοληστερόλη LDL και αρτηριακή πίεση, καθώς και πιο υγιές βάρος.

Σύλλογος για την Κυστική Ίνωση: Αισιόδοξο μήνυμα φέρνει το νέο του σποτΣύλλογος για την Κυστική Ίνωση: Αισιόδοξο μήνυμα φέρνει το νέο του σποτ

10 Οκτωβρίου 2017

To animation movie με τίτλο «Η Ζωή του Χάρη» ήδη κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοτόπους σχετικού περιεχομένου.

Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας: ‘’Μην αργείς! Επικοινώνησε τώρα’’Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας: ‘’Μην αργείς! Επικοινώνησε τώρα’’

10 Οκτωβρίου 2017

Στη χώρα μας εκτιμάται ότι το 25% των ασθενών με Ρευματοειδή Αρθρίτιδα εγκαταλείπει την εργασία μέσα στα 5 πρώτα χρόνια από τη διάγνωση.

Τα πολλά λιπαρά συνδέονται με υποτροπή της πολλαπλής σκλήρυνσης σε νεαρούς ασθενείςΤα πολλά λιπαρά συνδέονται με υποτροπή της πολλαπλής σκλήρυνσης σε νεαρούς ασθενείς

10 Οκτωβρίου 2017

Η πλούσια σε λαχανικά διατροφή θα μπορούσε να μειώσει στο ήμισυ τον κίνδυνο υποτροπής.

Η σάουνα μειώνει την αρτηριακή πίεσηΗ σάουνα μειώνει την αρτηριακή πίεση

10 Οκτωβρίου 2017

Καθηγητής στο University of Eastern Finland, δήλωσε ότι η σάουνα μπορεί ενδεχομένως να μειώσει τη συστημική αρτηριακή πίεση μέσω διαφορετικών βιολογικών μηχανισμών.

Έρευνα: Το σογιέλαιο στη σαλάτα μπορεί να ενισχύσει τα οφέληΈρευνα: Το σογιέλαιο στη σαλάτα μπορεί να ενισχύσει τα οφέλη

10 Οκτωβρίου 2017

H κατανάλωση σαλάτας χωρίς την πρόσθεση ελαίου μειώνει την πιθανότητα ο οργανισμός να απορροφήσει τις θρεπτικές ουσίες.

Ευοίωνες οι  προοπτικές του ιαματικού τουρισμούΕυοίωνες οι  προοπτικές του ιαματικού τουρισμού

10 Οκτωβρίου 2017

Στην Ελλάδα σε 752 διαφορετικά γεωγραφικά σημεία αναβλύζουν πηγαία νερά πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία.

“Αντιμετωπίστε την Παχυσαρκία σήμερα για να αποφύγετε τις συνέπειες αργότερα!''“Αντιμετωπίστε την Παχυσαρκία σήμερα για να αποφύγετε τις συνέπειες αργότερα!''

10 Οκτωβρίου 2017

Αν συνεχισθούν οι σημερινές τάσεις, 2,7 δισεκατομμύρια ενήλικες θα είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι το 2025 σε όλο τον κόσμο.

Ανίχνευση ραδιενεργού ισοτόπου ρουθηνίου-106 στην ατμόσφαιρα της χώραςΑνίχνευση ραδιενεργού ισοτόπου ρουθηνίου-106 στην ατμόσφαιρα της χώρας

10 Οκτωβρίου 2017

''Tην περίοδο 27 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου 2017 ανιχνεύθηκαν εξαιρετικά μικρές ποσότητες ραδιενέργειας.''

12η Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας12η Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας

9 Οκτωβρίου 2017

Στο πλαίσιο του εορτασμού, οι ιατροί της Ρευματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων συνηθίζεται να εξετάζουν χωρίς προγραμματισμένα ραντεβού ασθενείς που επιθυμούν να προσέλθουν.

Καρκίνος μαστού και βακτηριακή ανισορροπίαΚαρκίνος μαστού και βακτηριακή ανισορροπία

9 Οκτωβρίου 2017

Η βακτηριακή σύνθεση του μαστικού ιστού υγιών γυναικών είναι διαφορετική από αυτή γυναικών με καρκίνο στο μαστό, έδειξε έρευνα.

Πώς μεταλλάσσονται τόσο γρήγορα οι ιοί της γρίπηςΠώς μεταλλάσσονται τόσο γρήγορα οι ιοί της γρίπης

9 Οκτωβρίου 2017

Ερευνητές του MIT ανακάλυψαν ότι για να μεταλλαχτούν γρήγορα ιοί της γρίπης χρησιμοποιούν ομάδα πρωτεΐνης, τις οδηγούς, σε μολυσμένα κύτταρα στον ξενιστή.

Φυλλώδη λαχανικά και βιταμίνη Κ βελτιώνουν την υγεία της καρδιάςΦυλλώδη λαχανικά και βιταμίνη Κ βελτιώνουν την υγεία της καρδιάς

9 Οκτωβρίου 2017

Η έρευνα υποδεικνύει ότι χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Κ μπορούν να επηρεάσουν τη δομή της καρδιάς και να συμβάλουν στην εμφάνιση υπερτροφίας αριστερής κοιλίας.

'Αφθονο νερό περιορίζει τον κίνδυνο λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος'Αφθονο νερό περιορίζει τον κίνδυνο λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος

9 Οκτωβρίου 2017

Έρευνα επιβεβαιώνει την υπόθεση για τα οφέλη της κατανάλωσης περισσότερου νερού όσον αφορά την πρόληψη των λοιμώξεων του ουροποιητικού.

Eπιβίωση μετά τη θεραπεία για τον καρκίνο κεφαλής και τραχήλουEπιβίωση μετά τη θεραπεία για τον καρκίνο κεφαλής και τραχήλου

9 Οκτωβρίου 2017

Ο καρκίνος Κεφαλής και Τραχήλου είναι ένας σχετικά συχνός καρκίνος αφού στην Ευρώπη η εμφάνισή του αγγίζει το 5%.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση βλάπτει τη μνήμη εργασίας των παιδιώνΗ ατμοσφαιρική ρύπανση βλάπτει τη μνήμη εργασίας των παιδιών

9 Οκτωβρίου 2017

Έρευνα ανακάλυψε σχέση μεταξύ μείωσης της μνήμης εργασίας και της έκθεσης σε αιωρούμενα σωματίδια PM2.5,

Video εικονικής πραγματικότητας μειώνει το άγχος παιδιών πριν την εγχείρησηVideo εικονικής πραγματικότητας μειώνει το άγχος παιδιών πριν την εγχείρηση

9 Οκτωβρίου 2017

Η έρευνα έδειξε ότι η ξενάγηση με εικονική πραγματικότητα πριν την εγχείρηση ήταν αποτελεσματική στη μείωση του άγχους πριν την εγχείρηση.

Επετειακή Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Καρδιολογικής ΕταιρείαςΕπετειακή Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

9 Οκτωβρίου 2017

Θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017.

''Ασπίδα προστασίας ο εμβολιασμός για τη γρίπη'': Ομιλία στο 17ο PHARMA point ''Ασπίδα προστασίας ο εμβολιασμός για τη γρίπη'': Ομιλία στο 17ο PHARMA point

9 Οκτωβρίου 2017

''Ασπίδα προστασίας ενάντια στη νόσο αποτελεί ο ετήσιος αντιγριπικός εμβολιασμός'', σημειώνει η παθολόγος- λοιμωξιολόγος, Αθηνά Πυρπασοπούλου.

Σελίδες: Επόμενη
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Ποιες τροφές καταπολεμούν το στρεςΠοιες τροφές καταπολεμούν το στρες

Όταν αισθανόμαστε ότι το άγχος μας αρχίζει να βγαίνει εκτός ελέγχου, αυτές οι τροφές θα μας βοηθήσουν.... Περισσότερα »

Επίσχεση την Παρασκευή από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥΕπίσχεση την Παρασκευή από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Οι ασφαλισμένοι δεν θα καλύπτονται μέσω του Οργανισμού, αλλά θα πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι το κόστος της επίσκεψης ή της εξέτασης και να διεκδικούν ... Περισσότερα »

Μήπως γυμνάζεστε υπερβολικά;Μήπως γυμνάζεστε υπερβολικά;

Μήπως το έχετε παρακάνει με την άσκηση; Τα (πολύ κακά) αποτελέσματα θα αρχίσουν σύντομα να εμφανίζονται…... Περισσότερα »

Τι να μην κάνετε αν θέλετε να χάσετε κιλάΤι να μην κάνετε αν θέλετε να χάσετε κιλά

Δεν έχουν σημασία μόνο αυτά που πρέπει να κάνουμε. Αυτά που πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο.... Περισσότερα »

Video - Μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τα εμβόλια

Mία μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία ξεκίνησε στη χώρα μας με βασικό μήνυμα ‘Εμβολιάζομαι – Θωρακίζομαι’, με σκοπό την αφύπνιση του κοινού για την αξία του εμβολιασμού. Η ενημερωτική καμπάνια τελεί υπό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή

Ακολουθήστε μας

Προβολή
Προβολή

Υπηρεσίες Μελών

Δημοσκόπηση

long_before_pap_test
Πόσο καιρό έχετε να κάνετε τεστ - Παπ;
Δείτε τα αποτελέσματα
Προβολή
«Εγώ το ζω σαν γονιός. Είμαι η μητέρα ενός παιδιού που δεν θέλει να συμβιβαστεί με τον ρόλο που έχει το φύλο του.»
Για όνειρα γλυκά αλλά και… καθαρά, δείτε πώς πρέπει να πλύνετε βήμα-βήμα τα μαξιλάρια σας ανάλογα με το υλικό τους.
Περνάτε ήδη καλά στο σεξ, όμως γιατί να μην περάσετε ακόμα καλύτερα; Αυτά τα 6 κόλπα εγγυώνται σίγουρη απόλαυση…
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης