Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι η εταιρία ‘Bodybuilding.com LCC’ (ΗΠΑ) προέβη σε εθελοντική ανάκληση των 65 συμπληρωμάτων διατροφής που αναφέρονται στην ακόλουθη λίστα, καθώς είναι πιθανόν να περιέχουν συστατικά που πρόσφατα χαρακτηρίστηκαν ως αναβολικά στεροειδή.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε ο ΕΟΦ μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα τρόφιμα, τα εν λόγω προϊόντα διακινούνται από τον διαδικτυακό τόπο της εταιρίας και έχουν διατεθεί και στην Ελλάδα, παρόλο που δεν έχουν τη σχετική άδεια.



Τονίζεται ότι η χρήση αναβολικών στεροειδών είναι πολλαπλά επικίνδυνη, αφού είναι δυνατόν να προκαλέσει οξεία ηπατική βλάβη αλλά και μακροχρόνιες σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά, όπως συρρίκνωση των όρχεων, αύξηση των μαστών και στειρότητα στους άνδρες, αρρενοποίηση στις γυναίκες και μειωμένο ύψος στα παιδιά.



Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει ή έχει έρθει στην κατοχή τους οποιοδήποτε από τα προϊόντα αυτά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Ο Ε.Ο.Φ επισημαίνει και πάλι ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Πηγές:
Ε.Ο.Φ

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα