Το πρώτο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, για ανασφάλιστους πολίτες, αποτέλεσμα της ισχυρής συμμαχίας, μεταξύ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, εγκαινιάστηκε στις 27 Ιανουαρίου, από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ.

Ιερώνυμο Β’, ο οποίος τέλεσε τον αγιασμό.

Στην τελετή των εγκαινίων, παρέστησαν σημαντικές προσωπικότητες, από το χώρο της εκκλησίας, της επιστήμης καθώς και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, που εξέφρασαν την ένθερμη στήριξή τους στη σημαντική αυτή προσπάθεια.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, ανακήρυξε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών ως Επίτιμο πρόεδρο του Εθελοντικού Δικτύου Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ και του απένειμε τιμητική πλακέτα.

Στην ομιλία του, ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος, τόνισε τα εξής:

‘Πρέπει να απλώσουμε το χέρι, σε όσους υποφέρουν και να σταθούμε δίπλα τους. Έχει μεγάλη σημασία η προσωπική προσφορά. Γι αυτό πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να αναζητήσουμε το μυστικό της συνεργασίας και μαζί να προχωρήσουμε’.

Στο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, τόνισε:

‘Ο μεγαλύτερος επιστημονικός Σύλλογος της χώρας μας, ενώνει τις δυνάμεις του, με την Εκκλησία, σε μια ισχυρή συμμαχία,μια κοινή προσπάθεια στήριξης, του ανήμπορου ανασφάλιστου πολίτη. Και δημιουργούμε από κοινού, μια πρότυπη κοινωνική δομή, που στόχο έχει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, των συνανθρώπων μας που είναι αποκλεισμένοι, από τις παροχές, του συστήματος υγείας.

Για να μην μείνει κανένας συμπολίτης μας, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, χωρίς γιατρό και χωρίς φάρμακο’.

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ ‘ΑΠΟΣΤΟΛΗ’ Κωστής Δήμτσας, αναφέρθηκε στο μεγάλο κοινωνικό έργο που ήδη επιτελεί η Εκκλησία, μέσα από τις δεκάδες δράσεις που υλοποιεί και τόνισε ότι στόχος αυτής της συνεργασίας, είναι να γίνει το μέσο και το εργαλείο για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και ο πρόεδρος του ΙΣΑ, υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας της ΜΚΟ ‘ΑΠΟΣΤΟΛΗ’, με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, που περιλαμβάνει σειρά δράσεων, για τν στήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, ξενάγησε τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο και τους παρισταμένους στα εξεταστήρια του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

Το Ιατρείο που ξεκινά τη λειτουργία του την 1η Φεβρουαρίου, στεγάζεται στα γραφεία του ΙΣΑ (Σεβαστουπόλεως 113) και θα λειτουργεί καθημερινά μεεθελοντές ιατρούς,από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9 το πρωί έως την 1 το μεσημέρι.

Οι βασικοί άξονες της λειτουργίας του είναι η ενημέρωση, η πρωτογενής και δευτερογενής πρόληψη καθώς και η πρωτοβάθμια περίθαλψη

Στην τελετή, παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Γιαννίτσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσής, ο υφυπουργός Πρόνοιας Μ. Μπόλαρης, ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας Α. Γιαννόπουλος, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κ.

Μαρκόπουλος και Γ. Αντώναρος και ο αναπληρωτής γραμματέας προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας Β. Κικίλιας. Εκ μέρους της Υπουργού Παιδείας παρέστη ο γ. γραμματέας Θρησκευμάτων Γ. Καλαντζής, ενώ εκ μέρους του Περιφερειάρχη Αττικής, η Αντιπεριφερειάρχης Λ.Βασιλάκου.

Επίσης παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Β΄ Τομέα Κ. Μανιάτης, η Αντιπεριφερειάρχης Δ. Αττικής Κ. Δήμου, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων Α. Αντωνόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σκιαδάς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γ. Σμέρος. Επίσης ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγος Ν.

Παπαγιαννόπουλος, ο αρχηγός Υγειονομικού ΓΕΕΘΑ Υποπτέραρχος Σ. Καβασακάλης, καθώς και ο εκπρόσωπος του Υγειονομικού ΓΕΣ Δ. Δεμερτζής.

Τα κόμματα εκπροσώπησαν: το ΠΑΣΟΚ ο Α. Νησιώτης, το ΛΑΟΣ ο Α. Παπαμηχαήλ, τη Δημοκρατική Συμμαχία ο Θ. Παπαγεωργίου, το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών η κ. Τσιγκοπούλου. Επίσης παρέστη η πρόεδρος της Παναθηναϊκής Οργάνωσης Γυναικών κ.

Γιαννίρη.

Ακόμη παρέστη, μεγάλος αριθμός προέδρων επιστημονικών ενώσεων και ιατρικών φορέων, καθώς και γιατροί εθελοντές του Ιατρείου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα