Γνωστός είναι στους επιστήμονες ο οδηγός ταξί, ο οποίος μετέφερε τη Μεγάλη Πέμπτη τον ασθενή που πάσχει από ιογενή λοίμωξη – πνευμονία με κορονοϊό (MERS).

Όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα, εντοπίστηκε από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

Τού δόθηκαν οδηγίες, ώστε να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει προσβληθεί και ο ίδιος από τον ιό.

Ο ταξιτζής απουσίαζε στην επαρχία για το Πάσχα και είχε κλειστό το κινητό του.

Όπως έγινε γνωστό από το ΕΚΕΠΥ, είχε μεταφέρει τον 69χρονο ασθενή από το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” στην περιοχή Αμφιάλης Κερατσινίου.

Στο μεταξύ, ο ασθενής μεταφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου "Σωτηρία", καθώς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Η διάγνωση επιβεβαιώθηκε και από το Μικροβιολογικό Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ιχνηλάτηση

Η ιχνηλάτηση όλων των επαφών του, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του από την αραβική χερσόνησο έως την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε από ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Στο "μικροσκόπιο" βρίσκονται περίπου 100 άτομα. Πρόκειται για τους συνεπιβάτες του 69χρονου στο αεροπλάνο και τον ταξιτζή.

Από τους συνεπιβάτες, οι 25 αποβιβάστηκαν στο "Ελευθέριος Βενιζέλος", ενώ για τους υπόλοιπους έχουν ειδοποιηθεί οι υγειονομικές υπηρεσίες των χωρών τους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ανοσοθεραπεία μετά τη νεφρεκτομή αυξάνει την επιβίωση σε ασθενείς με καρκίνο νεφρού
Κ. Φουντουλάκης: Γιατί αυξήθηκε η κατάθλιψη στην Ελλάδα και διεθνώς
Τι συμβαίνει με το Relyvrio που "κόπηκε" η διάθεσή του στην Ελλάδα