Ερευνητές από το Oxford University δήλωσαν ότι εξέλιξαν τα έξυπνα γυαλιά, για ανθρώπους με σοβαρή απώλεια όρασης.

Τα γυαλιά τονίζουν την εικόνα των ανθρώπων και αντικειμένων που είναι κοντά στους φακούς, παρέχοντας πολύ καθαρότερη αίσθηση του περιβάλλοντος.

Τα γυαλιά επέτρεψαν σε ορισμένους ανθρώπους να δουν τους σκύλους-οδηγούς τους για πρώτη φορά. Είναι εξοπλισμένα με ειδικά προσαρμοσμένη τρισδιάστατη κάμερα.

Τις εικόνες επεξεργάζεται υπολογιστής και προβάλλονται σε πραγματικό χρόνο στους φακούς, επομένως άνθρωποι που βρίσκονται κοντά γίνονται φωτεινοί και σαφώς καθορισμένοι.

Ασθενείς έχουν δοκιμάσει ορισμένα από τα αρχικά πρωτότυπα, αλλά το τελευταίο μοντέλο αποτελεί σημαντικό στάδιο προσφέροντας μεγαλύτερη σαφήνεια και λεπτομέρεια.

Ο ερευνητής, Dr Stephen Hicks, δήλωσε ότι τώρα τα γυαλιά είναι έτοιμα να αναχωρήσουν από το ερευνητικό περιβάλλον και να εισαχθούν στο σπίτι προς χρήση. Με τα γυαλιά, κάποιος μπορεί να γίνει πιο ανεξάρτητος και να περιφέρεται με μεγαλύτερη ευκολία.

Ο ερευνητής δήλωσε ότι η ανταπόκριση ανθρώπων που τα φόρεσαν ήταν μεγάλη. Οι χρήστες μπορούν να δουν τις πόρτες, τα χέρια τους, πρόσωπα και τους σκύλους τους.

Η συσκευή έχει αρκετά μεγάλο μέγεθος και συνδέεται με καλώδιο με laptop που βρίσκεται σε μια τσάντα πλάτης. Ωστόσο οι ερευνητές θεωρούν ότι μελλοντικά μπορεί να αποκτήσει το μέγεθος των κανονικών γυαλιών.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας