Νέα ιδέα που θα ενθαρρύνει την αποκατάσταση των δοντιών μπορεί να οδηγήσει στο τέλος του φοβερού ήχου του τροχού στον οδοντίατρο, ανακοίνωσαν ερευνητές.

Ερευνητές του King's College London, πιστεύουν ότι ο ηλεκτρισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενδυνάμωση ενός δοντιού, βάζοντας μέταλλα στη στρώση της αδαμαντίνης. Ελπίζουν ότι με τη νέα μέθοδο δεν θα χρειάζονται ο τροχός, οι ενέσεις και τα σφραγίσματα.

Ιδρύθηκε μια εταιρεία που θα φέρει την τεχνική στα οδοντιατρεία εντός 3 ετών.

Η ερευνητική ομάδα εφαρμόζει κοκτέιλ μετάλλων και στη συνέχεια χρησιμοποιεί μικρό ηλεκτρικό ρεύμα για να οδηγήσει τα μέταλλα βαθιά στο δόντι.

Η τεχνική, που ονομάζεται "Electrically Accelerated and Enhanced Remineralisation", μπορεί να δυναμώσει το δόντι και να μειώσει την τερηδόνα.

Ο καθηγητής Nigel Pitts, δήλωσε ότι πρόκειται για αρχικό στάδιο, αλλά είναι ενθουσιασμένος, καθώς πρόκειται για κάτι καινοτόμο. Πρόσθεσε ότι η τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να αντικαταστήσει την ανάγκη για σφραγίσματα αλλά δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει μεγάλες τελικού σταδίου τρύπες. Δεν θα μπορεί να αναγεννά το δόντι, πρόσθεσε.

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απειλή για εγκύους και νεογνά η αύξηση της θερμοκρασίας [ελληνική μελέτη]
Οι υγειονομικοί συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της ¨Πέμπτης
Ποιες χώρες θεωρούνται κορυφαίες στον ιατρικό τουρισμό