Καναδή γυναίκα έσωσε ενδεχομένως τη ζωή της καταγράφοντας με το smartphone της το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη.

Τον Απρίλιο, το πρόσωπο της 49χρονης ασθενούς πάγωσε και η γυναίκα άρχισε να αντιμετωπίζει πρόβλημα με την ομιλία.

Σκεφτόμενη ότι μπορεί να πρόκειται για εγκεφαλικό επεισόδιο πήγε στο νοσοκομείο μετά την υποχώρηση των συμπτωμάτων. Οι γιατροί υπέθεσαν ότι απλώς υπέφερε από στρες και την έστειλαν σπίτι με συμβουλές για τη ρύθμιση του στρες.

Δυο ημέρες μετά, η γυναίκα άρχισε να αισθάνεται μούδιασμα στην αριστερή πλευρά του σώματός της ενώ οδηγούσε.
Η ασθενής σταμάτησε το αυτοκίνητο και άρχισε να καταγράφει με το κινητό της τηλέφωνο.

Διηγήθηκε την ανικανότητα να χαμογελά και την αίσθηση καψίματος. Περίπου ένα λεπτό μετά την έναρξη του video δείχνει ότι δεν μπορεί να σηκώσει το χέρι της.

Η ασθενής κατάλαβε ότι δεν επρόκειτο για άγχος και θέλησε να δείξει την κατάστασή της για διάγνωση. 'Εδειξε το video στους γιατρούς της, οι οπαίοι διέγνωσαν μεταβατικό ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο και επιβεβαίωσαν τη διάγνωση με μαγνητική τομογραφία.
Το μίνι εγκεφαλικό επεισόδιο προκλήθηκε από αρτηριοσκλήρυνση.

Η Dr. Cheryl Jaigobin, νευρολόγος στο Toronto Western Hospital, δήλωσε ότι τα χρόνια που αντιμετωπίζει ασθενείς με εγκεφαλικό επεισόδιο ποτέ δεν είδε κάποιον να βιντεοσκοπεί τον εαυτό του. Σημειώνει ότι όλη η ιατρική ομάδα συγκινήθηκε που η ασθενής, αν και είχε συμπτώματα μπόρεσε να σταματήσει το αυτοκίνητο και να βρει ένα τρόπο να τα περιγράψει.

Η ασθενής ακολουθεί υγιεινό τρόπο ζωής. ‘Εχει βελτιώσει τη διατροφή της, την άσκηση και τον τρόπο ζωής και λαμβάνει φάρμακα για τη μείωση της χοληστερόλης καθώς και αντιπηκτικά. Ελπίζει να επιστρέψει στην εργασία της τον Ιούλιο.

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα