Η διαπίστωση έγινε σήμερα κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας της υφυπουργού Υγείας κ. Κατερίνας Παπακώστα για θέματα δημόσιας υγείας με εκπροσώπους των αρμοδίων φορέων.

Συγκεκριμένα, η υφυπουργός ενημερώθηκε για την επιδημιολογική επιτήρηση της χώρας στα μεταδιδόμενα, μέσω διαβιβαστών (κουνουπιών) νοσήματα, καθώς και για την ετοιμότητα και την επάρκεια της χώρας σε μονάδες αίματος.

Επίσης, η υφυπουργός ενημερώθηκε για το Πρόγραμμα ‘’Υγεία εν δράση’’ που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Στη συνάντηση μετείχαν η Πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Τζένη Κρεμαστινού και Θεόδωρος Παπαδημητρίου, αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.), Λεωνίδας Ανωμερίτης, η υπεύθυνη του Συντονιστικού Κέντρου Αιμοεπαγρύπνησης (ΣΚΑΕ), Κωνσταντίνα Πολίτη, ο Αναπληρωτής Διοικητής της Α’ ΥΠΕ και συντονιστής του προγράμματος ‘’Υγεία εν δράση’’, Χρυσόστομος Γούναρης, η Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και ποιότητας ζωής του Υπουργείου Υγείας, Αθηνά Κύρλεση, η Γενική Διευθύντρια Υπηρεσιών Υγείας, Βασιλική Φακουκάκη, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγιεινής, Κώστας Σύρρος και η Διευθύντρια Ψυχικής Υγείας, Φωτεινή Κουλούρη.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management