Η επέμβαση διήρκησε μόνο 45 λεπτά, και πραγματοποιήθηκε με την τεχνική ελάχιστης προσπέλασης (minimal access surgery) καθώς και με τη χρήση εργαλείων ειδικού σχεδιασμού, ενώ το μέγεθος της τομής (1,5 εκατοστά) ήταν ιδιαίτερα μικρό. 

Ο μικρός ασθενής, χρειάστηκε να παραμείνει στην κλινική μόνο για μερικές ώρες. 

Την εξειδικευμένη χειρουργική επέμβαση πραγματοποίησε ο Καθηγητής Ωτορινολαρυγγολογίας και συνεργάτης του ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ κ. Νικόλαος Μαραγκός.

Τα συστήματα κοχλιακού εμφυτεύματος χρησιμοποιούνται ευρέως και βοηθούν στην αποκατάσταση της αίσθησης της ακοής σε άτομα με σοβαρή έως βαριά νευροαισθητήρια βαρηκοΐα. 

Στη σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του Ιασώ, σημειώνεται πως «η Παιδιατρική Κλινική Ιασώ Παίδων εξελίσσεται συνεχώς εμπλουτίζοντας τις υπηρεσίες της προς τα παιδιά με εξειδικευμένες υπηρεσίες και Κέντρα όπως το Κέντρο Αγγειακών Ανωμαλιών, το Κρανιογναθοπροσωπικό Κέντρο και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών, Εφήβων και Οικογένειας, ενώ έμφαση δίνεται στην Χειρουργική Μίας Ημέρας (One Day Surgery) με σκοπό την ελαχιστοποίηση του χρόνου παραμονής των παιδιών σε νοσοκομειακό περιβάλλον. 

Η Παιδιατρική Κλινική Ιασώ Παίδων στεγάζεται σε ένα υπερσύγχρονο κτήριο ακριβώς δίπλα στην Μαιευτική Κλινική Ιασώ, λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, ενώ συνεργάζεται ως συμβεβλημένη κλινική με το σύνολο σχεδον των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών καθώς και με τον ΕΟΠΥΥ». 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ογκολογία το 2024: Οι τάσεις των κλινικών δοκιμών παγκοσμίως
"Λαϊκό": Για πρώτη φορά, ράντζα στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων
Εντοπίστηκαν εκατοντάδες νέα γονίδια που συνδέονται με τη διαταραχή χρήσης καπνού