Ανακάλυψαν τη συσχέτιση αναλύοντας στοιχεία για την υγεία από 2741 εγκυμοσύνες - τα δεδομένα που συλλέχθηκαν για δύο έρευνες που διενεργήθηκαν από το Σύστημα Παρακολούθησης του Μισσούρη για την Αξιολόγηση του Κινδύνου Κύησης (PRAMS) το 2007 και το 2008.

Από Σακχαρώδη Διαβήτη Κύησης υποφέρουν όσες γυναίκες εμφανίζουν υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι οποίες πριν απ’ αυτή δεν είχαν οποιαδήποτε μορφή διαβήτη. Αν και συνήθως υποχωρεί μόνος του μετά τη γέννηση του παιδιού, δύναται να προκαλέσει προβλήματα στη μητέρα και το παιδί (όπως ανωμαλίες ανάπτυξης), αν αφεθεί χωρίς θεραπεία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Οι έρευνες διαπίστωσαν ότι το 8,3 % των γυναικών διαγνώστηκε με GDM. Η πιο δημοφιλής μορφή ελέγχου των γεννήσεων μεταξύ των εγκύων που διαγνώσθηκαν με GDM ήταν η ορμονική αντισύλληψη, η οποία ελέγχει το ενδοκρινικό σύστημα για να αποτραπεί η σύλληψη.

Η ανάλυση - που πραγματοποιήθηκε με επικεφαλής την ερευνήτρια Brittney Α. Kramer - έδειξε ότι οι γυναίκες που χρησιμοποιούσαν ορμονικά αντισυλληπτικά είχαν 1,4 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν GDM.

Οι ερευνητές δήλωσαν πως η μελέτη τους, η οποία δημοσιεύθηκε από το CDC, προσμέτρησε παράγοντες όπως την ηλικία, τη φυλή, την εκπαίδευση και το επίπεδο του εισοδήματος, την οικογενειακή κατάσταση και την ποιότητα και το επίπεδο της προγεννητικής φροντίδας.

Αλλά η Δρ. Sharon Sutherland, από το Τμήμα Μαιευτικής και Γυναικολογίας της Κλινικής του Κλίβελαντ, δήλωσε ότι η μελέτη έχει περιορισμούς. Λείπουν πληροφορίες για το πώς διατυπώθηκαν οι ερωτήσεις για την αντισύλληψη, καθώς και η ακριβής χρονική στιγμή και η διάρκεια της χρήσης αντισύλληψης. Επεσήμανε ότι απαιτείται περαιτέρω έρευνα πριν από οποιαδήποτε νέα ιατρική συμβουλή. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα