Η Eli Lilly and Company και η Immunocore Limited ανακοίνωσαν, στις 16 Ιουλίου, συμφωνία συνεργασίας για την έρευνα και ανάπτυξη νέων θεραπειών στο χώρο της ογκολογίας, οι οποίες βασίζονται στα Τ-κύτταρα.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία -Immune Mobilising Monoclonal T-Cell Receptor Against Cancer- ( ΙmmTAC) της Immunocore, οι δύο εταιρείες θα επιδιώξουν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος κατά των καρκινικών κυττάρων. Η τεχνολογία ImmTACs έχει φανεί πως δύναται να κατευθύνει τα Τ-κύτταρα του ασθενούς να επιτίθενται εκλεκτικά στα καρκινικά κύτταρα, αποφεύγοντας την πρόκληση βλάβης στα υγιή κύτταρα.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη σύναψη αυτής της στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας με την Lilly, και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί τους», είπε η Eva-Lotta Allan, Γενική Διευθύντρια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Immunocore, προσθέτοντας «Η Lilly είναι ένας κορυφαίος παράγοντας στον τομέα της ογκολογίας και είμαστε ευτυχείς που θα συνεργαστούμε μαζί της στην ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών με βάση τα Τ-κύτταρα.»

«Ο κύριος στόχος και η μεγάλη πρόκληση της ανοσοθεραπείας του καρκίνου είναι να κατευθύνει το ανοσοποιητικό σύστημα να αναγνωρίζει και να καταστρέφει τον καρκίνο. Πιστεύουμε ότι η πλατφόρμα ImmTAC της Immunocore έχει τη δυνατότητα να κάνει ακριβώς αυτό," δήλωσε ο Jan Lundberg, Ph.D., Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Επιστήμης & Τεχνολογίας και πρόεδρος των Ερευνητικών Εργαστηρίων της Lilly. «Είμαστε ευχαριστημένοι που συνεργαζόμαστε στενά με την Immunocore για την ανάπτυξη νέων θεραπειών για ασθενείς με καρκίνο.»

Η τεχνολογία ImmTAC (Immune mobilising mTCR Against Cancer) της Immunocore είναι σχεδιασμένη να ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα να αναγνωρίζει και να καταστρέφει τα καρκινικά ή επιμολυσμένα με ιούς κύτταρα.

Οι υποδοχείς των Τ-κυττάρων αναγνωρίζουν τα ασθενή κύτταρα και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας Immunocore είναι η ικανότητά της να αναπτύσσει υψηλής συγγένειας υποδοχείς Τ-κυττάρων να τους συνδέει με ένα κλάσμα αντισώματος, που με την σειρά του ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα να καταστρέψει τα καρκινικά ή επιμολυσμένα με ιούς κύτταρα. Η πιο προηγμένη ImmTAC βρίσκεται σε κλινικές δοκιμές φάσης ΙΙ για την αντιμετώπιση του μελανώματος τελικού σταδίου.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας