‘Ερευνα υποδεικνύει ότι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους για να πάνε στη δουλειά μπορεί να χάσουν βάρος αν χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή αν περπατούν ή χρησιμοποιούν ποδήλατο.

Ειδικοί ανακάλυψαν ότι άνθρωποι που μεταβαίνουν στη δουλειά με το τραίνο και όσοι περπατούν ή χρησιμοποιούν το ποδήλατό τους ζυγίζουν λιγότερο από όσους πηγαίνουν στη δουλειά με το αυτοκίνητό τους. Η νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο thebmj.com, εξέτασε περισσότερους από 15.000 ανθρώπους όσον αφορά τον Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ).

Ο μέσος ΔΜΣ για τους άντρες ήταν 28 και για τις γυναίκες 27.

Οι ερευνητές από το University College London και το London School of Hygiene and Tropical Medicine, ανακάλυψαν ότι σε σύγκριση με τη χρήση αυτοκινήτου όσοι μετακινούνταν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς είχαν σημαντικά χαμηλότερο ΔΜΣ.

Οι άντρες που χρησιμοποιούσαν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή όσοι περπατούσαν ή χρησιμοποιούσαν ποδήλατο είχαν ΔΜΣ περίπου 1 μονάδα χαμηλότερο, που ισοδυναμεί με διαφορά 3 κιλών για τον μέσο άντρα.

Γυναίκες που χρησιμοποιούσαν τα δημόσια μέσα μεταφοράς ή προτιμούσαν το ποδήλατο ή το περπάτημα είχαν ΔΜΣ περίπου 0,7 μονάδες χαμηλότερο σε σχέση με όσες οδηγούσαν. Η διαφορά στο βάρος για τη μέση γυναίκα ήταν 2,5 κιλά.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι όσοι χρησιμοποιούσαν τα δημόσια μέσα μεταφοράς ή το περπάτημα/ ποδήλατο είχαν χαμηλότερο ΔΜΣ και ποσοστό λίπους σε σύγκριση με όσους χρησιμοποιούσαν ιδιωτικά μέσα.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο