Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι το επαγγελματικό ωράριο των γονέων μπορεί ενδεχομένως να έχει επίδραση στις διατροφικές συνήθειες των παιδιών τους, εφηβικής ηλικίας.

Σύμφωνα με τη Molly Martin, παιδιά των οποίων οι γονείς περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι, ιδιαίτερα την ώρα του πρωινού και του δείπνου, έχουν πιο υγιείς διατροφικές συμπεριφορές και ορισμένες φορές ακόμα καλύτερες συνήθειες άσκησης σε σχέση με τους περισσότερους εφήβους.

Η Martin δήλωσε ότι οι περισσότεροι γονείς μπορεί να μην θεωρούν το πρωινό συμπεριφορά που συνδέεται με την υγεία αλλά είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεύματα, που βοηθά στη διατήρηση του μεταβολισμού των παιδιών κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σημείωσε επίσης ότι παιδιά που βλέπουν τους γονείς τους να παραλείπουν το πρωινό μπορεί να είναι πιο πιθανό να κάνουν το ίδιο. Κάτι που μπορεί να είναι επιβλαβές, καθώς η κατανάλωση πρωινού μπορεί να έχει μακροπρόθεσμα οφέλη.

Τα τακτικά γεύματα στο σπίτι μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά και τους εφήβους να αποφύγουν προβλήματα βάρους και να βοηθήσουν στον έλεγχο του μεγέθους της μερίδας, καθώς και στην αποφυγή του junk food αργότερα την ημέρα.

Η έρευνα θα παρουσιαστεί στο ετήσιο συνέδριο της American Sociological Association. (ANI)

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;