Ρομποτικό μπαστούνι για τυφλούς ανέπτυξε ερευνητική ομάδα του University of Arkansas στο Little Rock. Το μπαστούνι που αναπτύχθηκε από τον Cang Ye και την ομάδα του συνδυάζει τη βασική φυσική του μπαστουνιού και την τεχνολογία ενός συστήματος υπολογιστή.

Το ροποτικό μπαστούνι είναι εξελιγμένη εκδοχή του λευκού μπαστουνιού που επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ του περιβάλλοντος και του χρήστη. Το μπαστούνι μπορεί να εντοπίσει τον άμεσο χώρο στον οποίο κινείται ο τυφλός και να αποθηκεύσει γεωγραφικές πληροφορίες.

Είναι εξοπλισμένο με 2 κάμερες και Bluetooth. Οι κάμερες εντοπίζουν αντικείμενα στο δρόμο του ανθρώπου με τα προβλήματα όρασης, όπως σκάλες και καρέκλες, ενώ το ακουστικό σύστημα επικοινωνεί με τον χρήστη. Στο μεταξύ, ένας υπολογιστής κρατά πληροφορίες σχετικά με τους πρόσφατους δρόμους και τα αντικείμενα εντός τους.

Αυτό επιτρέπει στο μπαστούνι να αναγνωρίσει την τοποθεσία του χρήστη και να τον καθοδηγήσει. Το ρομποτικό μπαστούνι προσαρμόζεται σε διαφορετικά μήκη. 'Εχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει την αυτόνομη κίνηση και ποιότητα ζωής των ανθρώπων με προβλήματα όρασης.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο