Τουλάχιστον μια περιοχή του εγκεφάλου ενός ηλικιωμένου μπορεί ακόμα να επεξεργάζεται πληροφορίες όπως οι νεότεροι, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Ερευνητές συνέκριναν τις ικανότητες χωρικής προσοχής 60 ενηλίκων μεγαλύτερη ηλικίας και νεότερων ανθρώπων.

Η χωρική προσοχή είναι σημαντική για πολλούς τομείς της ζωής, από το περπάτημα και την οδήγηση μέχρι τη χρήση αντικειμένων.

Η Dr. Joanna Brooks, του Adelaide in Australia, δήλωσε ότι η έρευνα ανακάλυψε ότι ενήλικες μεγαλύτερης και νεότερης ηλικίας αντιδρούν με παρόμοιο τρόπο σε διάφορες οπτικές και μη οπτικές εργασίες που μετρούν τη χωρική προσοχή και πρόσθεσε ότι έχουν τις ίδιες αντιδράσεις στις εργασίες χωρικής προσοχής που αφορούν την αφή, τον ήχο ή την όραση.

Σύμφωνα με την ερευνήτρια, η έρευνα υποδεικνύει ότι ορισμένα είδη νοητικών συστημάτων στο δεξιό ημισφαίριο του εγκεφάλου μπορεί ενδεχομένως να προστατεύονται από τη γήρανση.

Η ερευνήτρια δήλωσε ότι η έρευνα θα μπορούσε να βελτιώσει την κατανόηση του τρόπου που νόσοι όπως η Alzheimer επηρεάζουν τον εγκέφαλο.
Tα ευρήματα παρουσιάστηκαν πρόσφατα σε συνέδριο την Αυστραλία, που οργανώθηκε από την Australasian Cognitive Neuroscience Society.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Τουρισμός" υποβοηθούμενης αυτοκτονίας στις ΗΠΑ
Προκαλεί ΔΕΠΥ και αυτισμό η παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη; [μελέτη]
Στον ορίζοντα εξέταση αίματος για την έγκαιρη διάγνωση της πολλαπλής σκλήρυνσης