Ερευνητές δοκιμάζουν πειραματική θεραπεία που εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού να επιτεθεί στο μελάνωμα.

Γιατροί στο Loyola University Medical Center, του Σικάγο, εισάγουν θεραπεία που απομακρύνει και τροποποιεί τα T-κύτταρα και στη συνέχεια επανεισάγει τα κύτταρα για να πολεμήσουν τον καρκίνο.

Ο Michael Nishimura, του Loyola, που ανέπτυξε την πειραματική θεραπεία δήλωσε ότι στην πραγματικότητα τροποποίησε τα κύτταρα ώστε να δρουν καλύτερα και να στοχεύουν τα καρκινικά κύτταρα.

Ο ασθενής αντιμετωπίζεται με υψηλές δόσεις χημειοθεραπείας για να εξουδετερωθούν τυχόν εναπομείναντα T-κύτταρα ώστε να υπάρχει χώρος για τα τροποποιημένα κύτταρα.

Δυο γονίδια τοποθετούνται στα Τ-κύτταρα ώστε να αναγνωρίζουν τα κύτταρα του όγκου σαν μη φυσιολογικά και να τους επιτίθενται.
Η δοκιμή έχει σχεδιαστεί για ασθενείς που δεν ανταποκρίνονται πια στις τρέχουσες θεραπείες, δήλωσε ο ερευνητής Dr. Joseph Clark.

Τουλάχιστον ένας ασθενής που συμμετέχει στη δοκιμή ανέφερε βελτίωση. Πέρσι διαγνώστηκε με μελάνωμα σταδίου 4 και οι γιατροί είδαν αποτελέσματα στις αξονικές τομογραφίες. Είδαν να έχουν εξαφανιστεί ορισμένα ευρήματα και άλλα να έχουν μειωθεί σε μέγεθος.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Nέος κύκλος ανοιχτών συναντήσεων με τις τοπικές κοινωνίες για τα τρία νέα νοσοκομεία ΙΣΝ
Συμμετοχή της Ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα κρίσιμα Φάρμακα
'Ενωση Ασθενών Ελλάδος: Η Θεσσαλονίκη, γέφυρα στα δικαιώματα των ασθενών