Ενα 4χρονο αγόρι θα δει τον λάρυγγά του να ‘’ξαναχτίζεται’’ με χρήση του πλευρού του.

Ο μικρός ασθενής υπέστη σοβαρά τραύματα όταν σε ηλικία ενός έτους κατάπιε μια μπαταρία. Η μπαταρία παρέμεινε στο λάρυγγά του, έκανε τρύπα στον οισοφάγο που τον άφησε ανήμπορο να αναπνεύσει να μιλήσει ή να φάει μόνος.

Ο Dr. Alessandro de Alarcon, του Cincinnati Children’s, δήλωσε ότι αυτό αποτελεί σημαντικό βήμα στο να βοηθηθεί ο μικρός ασθενής να γίνει φυσιολογικό παιδί.

Αν όλα πάνε καλά, ο σωλήνας της τραχειοστομίας θα αφαιρεθεί του χρόνου.
Ο 4χρονος ασθενής ανέκτησε την ικανότητα να τρώει μέσω του στόματος ξανά, έχοντας υποβληθεί σε μέθοδο πριν 2 χρόνια στην οποία γιατροί χρησιμοποίησαν μέρος του παχέος εντέρου για να διορθώσουν την τρύπα στον οισοφάγο.

Υποβλήθηκε σε εκτεταμένη θεραπεία κατάποσης για να μάθει πώς να τρώει, δήλωσε η μητέρα του. Η εγχείρηση στον οισοφάγο άλλαξε τη ζωή του.
Τώρα η μέθοδος με το μόσχευμα πλευρού θα χρησιμοποιηθεί για την αποκατάσταση της λειτουργίας των φωνητικών χορδών του χωρίζοντάς τις για τη δημιουργία αεραγωγού.

Θα αρχίσει φωνοθεραπεία όπου θα μάθει να προσαρμόζεται στις νέες χορδές του. Θα αποκτήσει επίσης ασφαλείς αεραγωγούς.

Ο Alarcon, δήλωσε ότι ο μικρός ασθενής θα έχει να αντιμετωπίζει πολλά θέματα στη μελλοντική του ζωή ως αποτέλεσμα του τραυματισμού του, καθώς ο λάρυγγάς του δεν θα λειτουργεί τόσο αποτελεσματικά όσο ο φυσιολογικός οισοφάγος.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας