Ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών, Jan Eliasson, δήλωσε ότι η έλλειψη προόδου στις συνθήκες υγιεινής και η αποτυχία να τερματιστεί η αφόδευση σε εξωτερικούς χώρους επηρεάζει αρνητικά τη ζωή σχεδόν 2,5 δισ. ανθρώπων.

Ο Eliasson δήλωσε ότι η έλλειψη τουαλετών έχει αρνητική επίδραση στην υγεία, την ασφάλεια, την εκπαίδευση, την ευμάρεια και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων παγκοσμίως.

Ο Eliasson τόνισε την ανάγκη να χτιστούν τουαλέτες για τις γυναίκες, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια όπως και η υγιεινή τους και δήλωσε ότι η αποτυχία να απαντηθούν τα θέματα υγιεινής μπορεί να αποδειχτεί καταστροφική για το ένα τρίτο της ανθρωπότητας.

Πρόσθεσε ότι το χτίσιμο περισσότερων τουαλετών θα βελτίωνε σημαντικά την επίτευξη 4 ακόμα στόχων.
Ο Eliasson σημείωσε ότι μια από τις κύριες αιτίες για την παιδική θνησιμότητα είναι η διάρροια και η δυσεντερία, που προκαλούνται λόγω της κακής ποιότητας του νερού και της έλλειψης υγιεινής.

Τα Ηνωμένα Έθνη σημειώνουν ότι 2,5 δισ. άνθρωποι έχουν ακόμα έλλειψη από βελτιωμένα μέσα υγιεινής.
Ο σημερινός αριθμός είναι μόνο 7% χαμηλότερος από το 1990 όταν 2,7 δισ. δεν είχαν πρόσβαση σε τουαλέτες και περισσότερο από 1 δισ. άνθρωποι αφόδευαν πίσω από θάμνους ή στο νερό.

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Και τώρα...αγωνιζόμαστε" - Από το σοκ της διάγνωσης, στη μάχη με τον καρκίνο
Μ. Θεμιστοκλέους: Με ποιο νέο όργανο αλλάζουν διοίκηση του ΕΣΥ και υπουργείο Υγείας
Οι επιτροπές και ο Μεγάλος Αδερφός από το υπουργείο Οικονομικών στην ΕΚΑΠΥ