Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο και το Πανεπιστήμιο του Κεντάκι εξέτασαν το θέμα σε παντρεμένα ζευγάρια. Μετρούσαν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα τους καθημερινά, για 21 ημέρες. Επίσης τους ζήτησαν να καρφώνουν κρυφά καρφίτσες σε μια κούκλα βουντού του συζύγου τους κάθε βράδυ (μέχρι 51 καρφίτσες τη φορά, ανάλογα με το πόσο ενοχλημένοι ένοιωθαν). Εκείνοι των οποίων τα επίπεδα γλυκόζης κατατάσσονταν στο κατώτερο 25% έβαλαν τουλάχιστον διπλάσιες καρφίτσες στα ομοιώματα των συζύγων συγκριτικά με τα άτομα που η γλυκόζη τους κατατάχθηκε στο ανώτερο 25%).

Στο τέλος των 21 ημερών ζητήθηκε από τα ζευγάρια να παίξουν ένα παιχνίδι στον υπολογιστή, ως αντίπαλοι, σε χωριστά δωμάτια του εργαστηρίου. Οι νικητές θα μπορούσαν να κάνουν έναν ενοχλητικό θόρυβο προς τους συντρόφους τους, όσο δυνατά και για όσο χρόνο ήθελαν. Και πάλι, οι άνθρωποι που είχαν χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης ήταν πιο επιθετικοί και έκαναν δυνατότερης έντασης θόρυβο, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, συγκριτικά με τα άτομα που είχαν υψηλότερα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

«Η γλυκόζη δίνει στον εγκέφαλο την ενέργεια για να έχουν τον έλεγχο», εξήγησε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Brad Bushman, PhD, καθηγητής επικοινωνίας και ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο. Όταν κάποιος πεινάει, τα επίπεδα γλυκόζης σημειώνουν πτώση, καθιστώντας δυσκολότερο να χαλιναγωγήσει την επιθετικότητα.

Για να ελαχιστοποιήσετε τους διαπληκτισμούς με το σύντροφό σας «την επόμενη φορά που θα υπάρχει ένα ευαίσθητο θέμα προς επίλυση, συζητήσετε το κατά τη διάρκεια του δείπνου και όχι με άδειο στομάχι», συμβουλεύει ο καθηγητής Bushman. Θα νοιώθετε χορτάτοι και ίσως πιο ευτυχισμένοι.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η πίεση στη μήτρα επηρεάζει τον σχηματισμό των χαρακτηριστικών του προσώπου [μελέτη]
Κρούσματα λιστερίωσης από τυρί στη Γαλλία - Πρόωροι τοκετοί σε εγκύους
ΙΑΣΩ Παίδων: 12η Υβριδική Επιστημονική Ημερίδα ''Σύγχρονα Παιδιατρικά Θέματα''