Οι γιατροί ενδεχομένως θα μπορούν να διαγνώσουν τον καρκίνο του πνεύμονα μετρώντας τη θερμοκρασία της εκπνοής.

Νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της European Respiratory Society (ERS) ανέλυσε τη θερμοκρασία της αναπνοής 82 ανθρώπων που είχαν παραπεμφθεί σε πλήρη διαγνωστική εξέταση μετά την υπόδειξη από ακτινογραφία της παρουσίας καρκίνου στον πνεύμονα.
Χρησιμοποιώντας θερμόμετρο αναπνοής που ονομάζεται X-Halo, ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι 42 ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα εμφάνισαν υψηλότερη θερμοκρασία αναπνοής σε σχέση με όσους δεν είχαν καρκίνο.

Η έρευνα ανακάλυψε επίσης ότι η θερμοκρασία αυξανόταν σε συνάρτηση με τον αριθμό των ετών που κάπνιζε κάποιος και το στάδιο στο οποίο αναπτύχθηκε ο καρκίνος του πνεύμονα.

Η ερευνήτρια, Giovanna Elisiana Carpagnano, του University of Foggia, στην Ιταλία, δήλωσε ότι τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι ο καρκίνος του πνεύμονα προκαλεί αύξηση στη θερμοκρασία του εκπνεόμενου αέρα.

Η Carpagnano δήλωσε ότι αν μπορούμε να τελειοποιήσουμε ένα τεστ για τη διάγνωση του καρκίνου στον πνεύμονα μετρώντας τη θερμοκρασία της αναπνοής θα βελτιωθεί η διαγνωστική διαδικασία παρέχοντας στους ασθενείς ένα απλό τεστ που θα είναι παράλληλα οικονομικό και χωρίς στρες για τους ασθενείς.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα