Προγράμματα στα social media, που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν ανθρώπους να χάσουν βάρος θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο στην παγκόσμια μάχη ενάντια στην παχυσαρκία, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ερευνητές του Imperial College London συνέλεξαν στοιχεία 12 ερευνών από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την ανατολική Ασία και την Αυστραλία, οι οποίες εξέτασαν τις υπηρεσίες των κοινωνικών δικτύων για την απώλεια βάρους. Έλαβαν μέρος 1.884 συμμετέχοντες.

Tα αποτελέσματα έδειξαν ότι άνθρωποι που χρησιμοποίησαν τα social media πέτυχαν μείωση στο Δείκτη Μάζας Σώματος κατά 0,64, την οποία οι ερευνητές θεωρούν μέτρια αλλά σημαντική.

Ο ερευνητής Dr. Hutan Ashrafian, του Imperial College London, δήλωσε ότι ένα πλεονέκτημα της χρήσης των social media είναι ότι προσφέρει τη δυνατότητα να είναι πιο πρακτικό και οικονομικό για καθημερινή χρήση όταν συγκρίνεται με παραδοσιακές μεθόδους.

Ο Dr. Ashrafian, σημείωσε ότι δεν είναι η μόνη λύση για την επιδημία παχυσαρκίας αλλά θα πρέπει να εισαχθεί ως στοιχείο για τη στρατηγική που έχει κάθε χώρα ως προς την καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘’Health Affairs.’’

 

Πηγές:
‘’Health Affairs.’’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο