Η παρακολούθηση ταινιών δράσης μπορεί ενδεχομένως να οδηγεί σε αύξηση κιλών, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές.

Προηγούμενες έρευνες υπέδειξαν σχέση μεταξύ της τηλεόρασης και της παχυσαρκίας, αλλά η ερευνητική ομάδα του Cornell University προσπάθησε να εντοπίσει τα χειρότερα είδη προγράμματος.

Τα ευρήματα, που δημοσιεύονται στο περιοδικό ‘’Jama Internal Medicine’’, έδειξαν ότι οι άνθρωποι τρώνε περισσότερα σνακ κατά τη διάρκεια ταινιών δράσης.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να αποφεύγουν να τρώνε σνακ όταν βλέπουν τηλεόραση.
Η τηλεόραση συνδέεται με την παχυσαρκία λόγω των διαφημίσεων για τις εθιστικές τροφές, της καθιστικής συνήθειας και της ‘’απορρόφησης’’ των ανθρώπων ώστε να μην συνειδητοποιούν πόσο τρώνε.

Η έρευνα παρακολούθησε 94 φοιτητές στους οποίους δόθηκαν μπολ με μπισκότα, σοκολάτες, καρότα ή σταφύλια όταν έβλεπαν τηλεόραση.
Στη συνέχεια οι επιστήμονες συνέκριναν την ποσότητα της τροφής που καταναλωνόταν κατά τη διάρκεια προβολής της ταινίας δράσης.
‘Εδειξαν ότι οι άνθρωποι λάμβαναν σχεδόν τη διπλάσια τροφή σε βάρος και κατανάλωναν 65% περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ταινίας.
Η διαφορά ήταν περισσότερο έντονη στους άντρες.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι οι γιατροί θα πρέπει να τονίζουν τον κίνδυνο υπερτροφίας όταν οι ασθενείς παρακολουθούν τηλεόραση.

 

Πηγές:
‘’Jama Internal Medicine’’.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι συμβαίνει με το Relyvrio που "κόπηκε" η διάθεσή του στην Ελλάδα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη